Όταν οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τα πιο γλυκά συναισθήματα…

Η Jenny Dion είναι μια εμπνευσμένη φωτογράφος που εξειδικεύεται σε φωτογραφίσεις νεογέννητων, παιδιών και οικογενειών. Ζει μόνιμα στο Rhode Island των ΗΠΑ. Το portfolio της περιλαμβάνει στιγμές γεμάτες συναισθήματα που μας ταξιδεύουν…

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι σου στον κόσμο της φωτογραφίας; Ερασιτεχνικά πριν από 12 χρόνια, την πρώτη φορά που έγινα μανούλα. Ήθελα να φωτογραφίζω το μωρό μου σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξής του! Να μη χάσω καμία στιγμή! Επαγγελματικά, 6 χρόνια αργότερα. Μόλις απέκτησα τη δεύτερη κόρη μου αποφάσισα να οργανωθώ. Παρακολούθησα κάποια σεμινάρια, αγόρασα μια καλύτερη φωτογραφική μηχανή και ρίχτηκα στα βαθιά.

Ειδικεύεσαι στη φωτογράφιση οικογενειών και παιδιών. Πόσο συνεργάσιμα είναι τα παιδιά και ποιες είναι οι δυσκολίες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις;

Τα παιδάκια δεν είναι πάντα συνεργάσιμα. Αλλά ευτυχώς καταφέρνω να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους! Ανάλογα με την ηλικία τους και την προσωπικότητά τους, τα προσεγγίζω διαφορετικά. Συγκεκριμένα, τα δίχρονα με δυσκολεύουν συνήθως! Σ’ αυτήν την ηλικία, δεν ακούνε και πολύ, θέλουν να κάνουν το δικό τους και επιπλέον βαριούνται γρήγορα. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθώ να κινούμαι λίγο γρήγορα, βάζω μουσική, τους δείχνω κάποια παιχνίδια που έχω στο στούντιο, κάνω διάφορες μιμήσεις να γελάσουνε και τους μιλάω συνεχώς γιατί η προσοχή τους αποσπάται πολύ εύκολα. Στις φωτογραφίσεις οικογενειών αν τα παιδιά είναι πολύ ντροπαλά, τους δίνω χρόνο να εξοικειωθούν με εμένα και το περιβάλλον. Αρχικά τα φωτογραφίζω με τους γονείς τους. Διαλέγω ένα φακό που μου επιτρέπει να στέκομαι σε μια μακρινή σχετικά απόσταση, τους δίνω τον χώρο τους και ομολογώ πως βοηθάει πολύ.

 

Έχει περισσότερη μαγεία η συνεργασία με παιδιά; Θέλεις να μοιραστείς μαζί μας κάποιο περιστατικό που σε συνεπήρε;

Ναι. Τα λατρεύω τα παιδιά! Τα παιδιά είναι φως! Και πόσο μ’ αρέσει όταν γινόμαστε και φίλοι στο τέλος της φωτογράφισης και δεν θέλουν να φύγουν! Ένα μικρούλι μια φορά στην αρχή δεν με πλησίαζε. Ήταν κολλημένο πάνω στη μαμά του. Του είπα λοιπόν «σήμερα θα παίξουμε μαζί και θα βγάλουμε και λίγες φωτογραφίες με την κάμερά μου. Αν θέλεις! Αν δεν θέλεις… όχι». Κι αρχίσαμε να περπατάμε παρέα να βρούμε λουλούδια να μαζέψουμε για τη μαμά! Βρήκαμε λουλούδια, πεταλουδίτσες, πετάξαμε πετρούλες στη λίμνη και βγάλαμε και φωτογραφίες να αποθανατίσουμε τις στιγμές! Ε, στο τέλος έκλαιγε γιατί οι γονείς του δεν τον αφήναν να έρθει μαζί μου στο σπίτι μου!

Οι φωτογραφίες σου με νεογέννητα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο… 

Όντως κι εγώ συγκινούμαι και αισθάνομαι και μεγάλη τιμή που οι γονείς με εμπιστεύονται με τα τόσο μικρά μωράκια τους. Ειδικά σε περίοδο πανδημίας! Λένε πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Για εμένα η υπηρεσία που προσφέρω είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας! Τα παιδάκια μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και είναι τοσοδούλικα για πολύ λίγο. Πόσο συγκινητικό και όμορφο να έχουν αυτές τις φωτογραφίες και να μην ξεχάσουν ποτέ αυτές τις στιγμές των πρώτων εβδομάδων με το μωράκι τους!

info

Για περισσότερη… μαγεία πατήστε εδώ