Ας φτιάξουμε κάτι γλυκό αλλά χωρίς ζάχαρη!
Θα χρειαστούμε:
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. σπόρους chia
400 ml φυτικό γάλα (όπως βρώμη, αμύγδαλο ή σόγια)
1 κ.σ. φυτικό λάδι για το μαγείρεμα
Για το σερβίρισμα (προαιρετικό):
φέτες μπανάνας, βατόμουρα, σιρόπι σφενδάμου, vegan κομματάκια σοκολάτας, φυτικό γιαούρτι
Πώς γίνεται:
✓Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να έχουμε ένα λείο, πηχτό κουρκούτι.
✓Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούτι στο τηγάνι κάθε φορά για να φτιάξουμε μικρές, στρογγυλές τηγανίτες.
✓Ψήνουμε για 3-4′ μέχρι να σφίξουν οι άκρες και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες και ψήνουμε για άλλα 2-3′ μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις διατηρούμε ζεστές σε χαμηλό φούρνο όσο μαγειρεύουμε τις υπόλοιπες τηγανίτες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!