Adecco: Παγκόσμια πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες

O κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Cluster Head του Ομίλου Adecco σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία μίλησε στο Say Yes to the Press για τη σημαντική πρωτοβουλία του ομίλου Adecco να δημιουργήσει πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες και αναφέρθηκε στις δυνατότητες που τους παρέχει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους.

«Αξιοποιώντας την εμπειρία μας, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική μας τεχνογνωσία, αναπτύξαμε μια δωρεάν ενιαία πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες, ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους από την Ουκρανία στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης. Δημοσιεύοντας ανοιχτές θέσεις εργασίας προσφέρουμε ευκαιρίες σε άτομα από την Ουκρανία στο νέο ξεκίνημα της ζωή τους σε άλλες χώρες. Το http://www.adeccojobsforukraine.com απευθύνεται τόσο σε υποψηφίους από την Ουκρανία που αναζητούν εργασία σε χώρες όπου έχουν βρει καταφύγιο όσο και σε εργοδότες που αναζητούν εργαζομένους και θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την πρωτοβουλία. Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στην ουκρανική και στην αγγλική γλώσσα και προσφέρει αναζήτηση εργασίας σε σχεδόν 60 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπου έχει παρουσία ο Όμιλος Adecco. Παρέχονται επιπλέον δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδευτικές ενότητες για τη δημιουργία βιογραφικού, την αναζήτηση εργασίας και την παροχή συμβουλών γύρω από τον κόσμο της εργασίας. Δίνεται επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης προγραμμάτων επανεκπαίδευσης και βελτίωσης των δεξιοτήτων, όπως ψηφιακών ικανοτήτων και γλωσσικών δεξιοτήτων. Παράλληλα παρέχονται σύνδεσμοι από διάφορες πρωτοβουλίες που βοηθήσουν στη στέγαση των προσφύγων, χρήσιμοι σύνδεσμοι κυβερνητικών ιστότοπων καθώς και πληροφορίες για εργατικούς κανονισμούς στις Ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς πρόσθεσε ότι «πέραν της παραπάνω πρωτοβουλίας, συνεργαζόμαστε με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στο πλαίσιο μιας κοινή προσπάθειας υποστήριξης των προσφύγων να ενταχθούν στην αγορά εργασίας».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς τόνισε την καθοριστική σημασία της εύρεσης ουσιαστικής απασχόλησης: «Καθώς οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν την Ουκρανία προσπαθούν να ξεκινήσουν νέες ζωές σε γειτονικές χώρες, η εύρεση ουσιαστικής απασχόλησης είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της οικονομικής τους σταθερότητας. Στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης οι εργοδότες, οι φορείς και οι κυβερνήσεις καλούνται να υποστηρίξουν τους πληττομενους, στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και να προσκαλέσουμε οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν να συμμετάσχουν δωρεάν σε αυτήν την πρωτοβουλία!».