Παναγιώτης Δημητρόπουλος: «Κίνητρο και καύσιμο είναι τα ίδια τα παιδιά»

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος γράφει παιδικές ιστορίες που αγγίζουν τους μικρούς αναγνώστες και όχι μόνο.

Είστε στρατιωτικός αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός! Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με τη συγγραφή και γιατί αποφασίσατε να εστιάσετε στα παιδιά;

Μια δημιουργική διέξοδος από το τούνελ της πεζής πραγματικότητας.. Ένα είναι σίγουρο πάντως, το εσωτερικό της ψυχής δεν έχει να κάνει με το όποιο περιτύλιγμα.

Από πού εμπνέεστε;

Κίνητρο και καύσιμο είναι τα ίδια τα παιδιά.. Πηγή έμπνευσης για την κάθε ιστορία που γεννιέται.. Από τα παιδιά με τα παιδιά για τα παιδιά..

Θυμάστε κάτι που σας είπε κάποιος μικρός αναγνώστης σας και σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ή σας συγκίνησε; 

Πολλές φορές σε σκίτσα και ζωγραφιές διακρίνω τα παιδιά εκείνα που βιώνουν την απόρριψη από τον γονέα. Αυτό με πληγώνει και με στεναχωρεί.. 

Ποια είναι τα σχέδιά σας; Να περιμένουμε σύντομα το επόμενο βιβλίο σας;

Ήδη το νέο μας παιδικό βιβλίο είναι σε φάση ολοκλήρωσης.. Θέμα του η Ολιγάρκεια και η απληστία. Δυστυχώς εμείς οι γονείς λόγω της υπερβολικής αγάπης προς τα παιδιά πέφτουμε συχνά στην παγίδα την αγάπη μας αυτή να την προσφέρουμε μέσω των υλικών αγαθών και όχι των συναισθημάτων. Τα παιδιά αν τώρα τα έχουν όλα δυστυχώς αύριο δεν θα έχουν τίποτα. Να σημειωθεί ότι το «Πρόσεχε τι εύχεσαι» από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική θα είναι αφιερωμένο και θα μνημονεύει τις δίδυμες αδερφές που χάθηκαν από την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι. Η Βασιλική και η Σοφία, οι Νεράιδες στην ιστορία μας. Θα συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο για το ευτυχές Τέλος ιστορίας μας. Χάνεται ότι λησμονάς και δεν το μνημονεύεις.. Εμείς θα τις θυμόμαστε πάντα.. Ένας τρόπος είναι και αυτό το παραμύθι.