10)«Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης.1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της επετειακής έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα», στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά, καθώς και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σκέφτομαι, μερικές φορές, πόσο μοιάζει η Επανάσταση του 1821 με καράβι που πλέει στα τρικυμισμένα νερά της ιστορίας: για λίγο καταβυθίζεται, κινδυνεύει να ναυαγήσει, μα ξαναβγαίνει στην επιφάνεια, δαμάζει τα κύματα και προσαράζει επιτέλους στην ακτή, μετά από το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι. Κι αυτή η ακτή, προς την οποία προσέβλεπε με τόση λαχτάρα η εξεγερμένη Ελλάδα, ήταν το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος”.

 (λεζάντα φωτο)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά.