Να κυνηγάς τους στόχους σου…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι όλοι κυνηγάμε χρήματα για κάποιο λόγο. Όμως κάνουμε ένα λάθος: κυνηγάμε τα λεφτά ενώ πρέπει να κυνηγάμε τον στόχο μας.

Πρέπει να αρχίσουμε να προσδιορίζουμε τον επιθυμητό σκοπό, δηλαδή τι θέλουμε να καταφέρουμε και πώς θα κερδίσουμε χρήματα από αυτό. Μπορούμε να εστιάσουμε σε τι είμαστε καλοί και να το βάλουμε στόχο να βγάζουμε χρήματα από αυτό.

Πώς όμως να κυνηγήσεις τον στόχο σου;

Ίσως σου πάρει λίγο χρόνο να καταλάβεις σε τι είσαι ικανός. Παραδόξως, αν κάνεις αναδρομή στα εφηβικά σου χρόνια θα ανακαλύψεις πως οι “κρυφές” ικανότητές σου γεννήθηκαν τότε όμως δεν εξελίχθηκαν και έμειναν τελικά στην αφάνεια λόγω των μετέπειτα συνθηκών της ζωής σου.

Αυτό που κάνεις αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι ο μόνος ή ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις χρήματα. Οφείλουμε, λοιπόν, να βρούμε τα κρυμμένα ταλέντα μας, να τα αξιολογήσουμε αμέσως και να περάσουμε στη δράση, καθώς στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να αργείς για τίποτα.

Μάθε να εστιάζεις στον στόχο σου

Η ζωή δεν είναι γραμμική, και είναι η ανθρώπινη φύση να περιπλανιέται το μυαλό μας. Όταν αποσπάτε την προσοχή σας, ευθυγραμμίστε εκ νέου τις σκέψεις και τις πράξεις σας. Όταν χάνω την εστίασή μου, διαβάζω ή παρακολουθώ κάτι για να συγκεντρώσω ξανά τις γνώσεις και την προσοχή μου.

Stay Focused

Αυτό είναι το κλειδί. Δεν το έμαθα ποτέ στο σχολείο και δεν είχα ιδέα πόσο ανταποδοτικό ήταν να δουλεύεις πάνω σε ένα σκοπό συγκεντρωμένος. Το να δουλεύεις με πλάνο και στρατηγική μειώνει την υπερβολική σκέψη και το άγχος και μας παρέχει αρκετό χρόνο για να κάνουμε πράγματα παράλληλα αντί να δουλεύουμε άσκοπα όλη μέρα.

Έχεις πετύχει τον στόχο σου όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει και έχεις ανακαλύψει ή δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να κερδίσεις χρήματα.

Tip of the Day: Η πρόκληση δεν είναι να βγάλουμε γρήγορα χρήματα, αλλά να τα διατηρήσουμε κάνοντας αυτό που αγαπάμε και με συμμάχους την υπομονή και την έξυπνη διαχείριση.

Όμως, σε αυτό το ταξίδι της ζωής να θυμάσαι δύο πράγματα, να κρατάς ψηλά τους στόχους σου αλλά και την αξιοπρέπειά σου…