Πάμε για καφέ;

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη είναι το νέο must visit coffee spot. Το Coffee Brew Bar της Ομόνοιας έχει φέρει το σύγχρονο coffee vibe στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας και ο Θάνος Κλουβάτος, Coffee Expert & Head Barista @Καφεκοπτεία Λουμίδη, μας μίλησε γι’ αυτό!

To flagship store της Ομόνοιας μέσα από το Coffee Brew Bar δημιουργεί την απόλυτη 360ο εμπειρία απόλαυσης για κάθε πελάτη. Mιλήστε μας για τον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον espresso και για το 100% Arabica Blend.

Στον espresso του Coffee Brew Bar μας θα συναντήσει κανείς το 100% Arabica Blend! Ένα blend από Κολομβία, Βραζιλία &  Colombia, Brazil & Νικαράγουα με μέτριο προς σκούρο καβούρδισμα. Στο συγκεκριμένο blend ξεχωρίζει ευχάριστα η ένταση της οξύτητας. Εκτός από το coffee blend μας, οι πελάτες του Coffee Brew Bar της Ομόνοιας μπορούν να ανακαλύψουν και πιο ιδιαίτερες γεύσεις μέσα από τους single origin καφέδες μας.  Αυτή την περίοδο σερβίρουμε έναν Specialty Grade καφέ από El Salvador και συγκεκριμένα την φάρμα Los Pirineos σε υψόμετρο 1500μ στην περιοχή Tecapa Volcano! Είναι μονοποικιλιακός και η ποικιλία του είναι bourbon! Η επεξεργασία του είναι natural κι έτσι γεύοντάς τον ανακαλύπτει κανείς γλυκά φρουτώδη  χαρακτηριστικά όπως  ώριμο ροδάκινο, δαμάσκηνο και κεράσι με έντονες οξύτητες από κόκκινο σταφύλι και απαλές νότες από ρούμι!

H απόλαυση του καφέ είναι για εμάς μια ξεχωριστή εμπειρία επειδή μας «ξεναγείτε» στα διαφορετικά coffee blends αλλά και single origins. Ας μιλήσουμε για γεύση… και επίγευση! Εκτός λοιπόν από espresso, τι;

Εκτός από Espresso, στο Coffee Brew Bar των Καφεκοπτείων Λουμίδη, οι λάτρεις του καφέ ανακαλύπτουν εκλεκτούς Φίλτρου σε όλες τις εκδοχές του αλλά και Ελληνικό, είτε παραδοσιακό είτε με μικρά twists (εκχύλιση & συνταγές) που τον απογειώνουν και τον κάνουν μία σύγχρονη πρόταση με gourmet στοιχεία.

Οι λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού καφέ θα τον γευτούν… αλλιώς;

Στο Coffee Brew Bar της Ομόνοιας, οι λάτρεις του Ελληνικού μπορούν να γευτούν μια ποικιλία από blends τόσο διαχρονικά, όπως ο Ξανθός (100-years-old coffee blend) με απαλές νότες και έντονη οξύτητα, όσο και πιο ιδιαίτερες γεύσεις παραλλαγές των κλασσικών με φυσικά αρώματα μοσχοκάρυδου και bitters πορτοκαλιού!

Καφές με αλκοόλ: Ένας συνδυασμός που κερδίζει όλο και περισσότερους φαν. Ποιες είναι οι προτάσεις σας;

Πράγματι οι «αλχημείες» καφέ & αλκόολ κεντρίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού! Στο Coffee Brew Bar των Καφεκοπτείων Λουμίδη, ο espresso συναντά το αλκοολ και δημιουργούν ένα τροπικό, δροσερό και πολύπλοκο freddo. Ο φίλτρου γίνεται sparkling με cold brew Βραζιλίας, ρούμι Ανανά και τελείωμα με αρωματισμένη σόδα από μανταρινί και περγαμόντο, ενώ ο ελληνικός μετατρέπεται σε ένα Old Fashioned cocktail με ιρλανδέζικο ουίσκι, σιρόπι Αγαύης και Angostura bitters.

Τελικά, ποιο είναι το μεγάλο μυστικό του καλού καφέ;

Ο «καλός καφές» για την ομάδα μας, στα Καφεκοπτεία Λουμίδη, είναι συνδυασμός παραγόντων:

  • ποιότητα πρώτης ύλης και σωστή διαλογή
  • τεχνογνωσία από όσους την επεξεργαζόμαστε (καβούρδισμα, χαρμάνιασμα, άλεση, παρασκευή ροφημάτων, σερβίρισμα κοκ)
  • ποιότητα μέσων επεξεργασίας (μηχανολογικού εξοπλισπού κοκ)

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, έχοντας 102 χρόνια πείρας και τεχνογνωσίας, επενδύουν στην εξέλιξη γύρω από τον καφέ, μέσα από τις αυστηρές προδιαγραφές πρώτων υλών, τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και την άριστη επιλογή εξοπλισμού που «δουλεύουμε» τα προϊόντα μας (μηχανές με flow control, μύλους άλεσης με άρτια απόδοση κλπ).