Chili Day η σημερινή και αν το μεξικάνικο φαγητό σας ακούγεται ενδιαφέρον, τότε αυτό το πικάντικο ρύζι με τσίλι πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο πρόγραμμά σας!
Θα χρειαστούμε:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά jalapeno, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κούπα ρύζι
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες (με το ζουμί τους)
1 κούπα καλαμπόκι
1 κούπα ζωμό κότας
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αβοκάντο κομμένο σε κύβους και κρέμα γάλακτος (για γαρνίρισμα)
Πώς γίνεται:
– Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά jalapeno και το σκόρδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
– Προσθέτουμε το ρύζι, περιχύνουμε με το λάδι και μαγειρεύουμε για περίπου ένα λεπτό.
– Ρίχνουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το καλαμπόκι και το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το κύμινο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
– Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φύγουν τα υγρά.
– Ανακατεύουμε με χυμό λάιμ και πασπαλίζουμε με το τυρί. Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι για λίγο, μέχρι να λιώσει το τυρί.
– Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κόλιανδρο, κομμάτια αβοκάντο και κρέμα γάλακτος.
TIP
Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια από ψημένο κοτόπουλο ή κρέας.