Τamale Day σήμερα και πάμε ένα γευστικό ταξίδι στο Μεξικό!
Θα χρειαστούμε:
6 φλ. νερό
1 ½ φλ. καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο
4 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
500 γραμ. κιμάς κοτόπουλου
1 συσκευασία ντομάτες αποφλοιωμένες ολόκληρες
1 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
150 γρ. γραβιέρα
Πώς γίνεται:
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μίγμα μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε για 10′.
Σε πυρίμαχο σκεύος που έχουμε βουτυρώσει, βάζουμε μια στρώση από την κρέμα καλαμποκιού, μετά ρίχνουμε τον κιμά σε μια στρώση και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ καλαμποκιού. Μετά ρίχνουμε το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Tip
Για το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε αβοκάντο στα πιάτα.