National Ice Cream Day την Κυριακή (16/7) και θα φτιάξουμε το πιο εύκολο παγωτό που έχει υπάρξει, με 3 μόνο υλικά!
Θα χρειαστούμε:
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (όχι light)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία μους σοκολάτα*
Πώς γίνεται:
– Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (με μίξερ χειρός, σε μεσαία ταχύτητα) μέχρι να αφρατέψει και να “στέκεται”.
– Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε τη μους (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).
– Ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα για να ενσωματωθούν.
– Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ ή σε δοχείο κατάλληλο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
– Βγάζουμε από την κατάψυξη 20-30 λεπτά πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει.
Αυτό ήταν!
*για παγωτό με γεύση κρέμας, αντί για μους χρησιμοποιούμε μία συσκευασία σαντιγί στιγμής (σε σκόνη).
Tips
• Γίνεται τέλειο αν ρίξουμε μέσα σιρόπι ή λικέρ βύσσινο, νιφάδες σοκολάτας, μπισκότα σε κομματάκια. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να το βάλουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ για να απλωθεί, να γίνει χαμηλό σε ύψος και να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα μπισκότα (χωρίς να “κάτσουν” όλα στον πάτο).
Και κάπως έτσι, θα έχουμε μία υπέροχη τούρτα-παγωτό που μπορούμε να γαρνίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας, λιωμένη καραμέλα, κομματάκια σοκολάτας και μπισκότων, σαντιγί και ό,τι άλλο φανταστούμε!