Μην παραπονιέσαι, ανάλαβε δράση

Negative feedback in social media, vector illustration. Flat man character get dislike, message icon from smartphone, bad internet comments. Angry guy look at electronic device screen.
Καλημέρα SayYesser!!!

Ανάμεσα στη δουλειά, τις σχέσεις, την οικογένεια, τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις αυτού του τόπου, όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε δυσκολίες.

Αυτές οι δυσκολίες είναι σημαντικές γιατί μας κάνουν να αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες και το πώς αντιδράμε όταν τα γεγονότα “χτυπούν” και τη δική μας πόρτα. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ανταποκρινόμαστε μπροστά σε μια πρόκληση είναι μεγάλος κριτής του χαρακτήρα μας.

Και όπως πάντα σε αυτή τη ζωή υπάρχουν τουλάχιστον 2 επιλογές:

Επιλογή 1: Ο εύκολος τρόπος …να παραπονιέσαι.

Το να παραπονιέσαι είναι σαν να κάνεις κάτι για κάποιο θέμα. Για παράδειγμα ξοδεύεις χρόνο για να αναλώνεσαι σε συζητήσεις, κάνεις post συμπαράστασης στα social media, γκρινιάζεις για το κράτος, για τον γείτονα, για την τύχη σου τη μαύρη και γενικά γκρινιάζεις και παραπονιέσαι, παραπονιέσαι και γκρινιάζεις και όλο αυτό αδιάκοπα.

Στην πραγματικότητα όμως, το παράπονο δεν δημιουργεί αλλαγή. Το παράπονο είναι μια εκδήλωση του τρέχοντος πόνου σου.

Η γκρίνια και το παράπονο προκύπτουν όταν η πραγματικότητα στο κεφάλι μας δεν ευθυγραμμίζεται με τον κόσμο γύρω μας. Υποφέρουμε όταν ευχόμαστε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα.

Όταν παραπονιέσαι, κρύβεσαι από τα βάσανά σου. Κατά κάποιο τρόπο, τα παρατάς (τουλάχιστον προσωρινά).

Επιλογή 2: Ακολούθησε το θαρραλέο μονοπάτι και γίνε μέρος της λύσης

Η άλλη επιλογή είναι να διατηρήσουμε μια νοοτροπία προσανατολισμένη στη λύση.

Προτού μπορέσουμε να δοκιμάσουμε να αλλάξουμε την τρέχουσα κατάστασή μας, πρέπει να αποδεχτούμε πλήρως την πρόκληση για ό,τι συμβαίνει. Εξασκήσου να αντιστέκεσαι στο ένστικτο να αντιδράς στις προκλήσεις με θυμό ή φόβο. Αφιέρωσε χρόνο για να νιώσεις και να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου σε όλη τη διαδρομή. Συμβιβάσου με την παρούσα κατάσταση και λάβε άμεσα μέτρα για να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο.

Όταν αγκαλιάζεις πλήρως το παρόν για αυτό που είναι, σε ελευθερώνει από την αντίσταση. Σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.

Tip of the Day: Μην παραπονιέσαι, ανάλαβε δράση! Τα πάντα είναι επιλογή σου. Είτε θα πάρεις τον εύκολο δρόμο και θα κρύβεσαι για πάντα πίσω από την γκρίνια, τον θυμό και τα παράπονα είτε θα αναλάβεις δράση για να προσπαθήσεις να αλλάξεις ό,τι δεν σου αρέσει και σε ενοχλεί τώρα, αμέσως, σήμερα… Εσύ πώς σκοπεύεις να περάσεις τη ζωή σου; Θα πάρεις τον εύκολο δρόμο ή το μονοπάτι του θάρρους και της αλλαγής;