Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει…

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Μετά τον καταιγισμό μηνυμάτων που δέχτηκα για το Snaccident της Παρασκευής -είμαστε τόσοι πολλοί τελικά! ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψω κάτι ακόμα για μένα κι αν είσαι σωστός και τίμιος θα παραδεχτείς έστω και από μέσα σου ότι το κάνεις – έστω ότι το έχεις κάνει και εσύ ακόμα και για μία φορά.
Παίρνω βαθιά ανάσα και σου λέω αρχικά συγνώμη φίλε μου, συνεργάτη, συγγενή μου αλλά είμαι αυτός ο άνθρωπος που σε παίρνω χαζά τηλέφωνα απλά για να κάνουμε σουσου, όταν περπατάω για να πάω κάπου ή όταν οδηγώ και αν δεν το σηκώσεις εκείνη τη στιγμή αλλά με πάρεις πίσω ενώ έχω φτάσει στον προορισμό μου, συνήθως δεν το σηκώνω εγώ μετά…
Ναι, το ξέρω δεν είναι σωστό, δεν είναι ευγενικό …όμως απλά το κάνω. Και να σου πω και κάτι; Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία -σχεδόν.
Όμως να ξέρεις δεν το κάνω από καπρίτσιο ή για αντίποινα επειδή δεν το σήκωσες εσύ πρώτος, το κάνω γιατί απλά χάθηκε η στιγμή να μιλήσουμε. Σου είπα και πριν, δεν ήθελα να σου πω κάτι σημαντικό απλά ήθελα να σου μιλήσω! Αλήθεια! Δεν το έκανα για να γεμίσω τον χρόνο μου μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου, το έκανα γιατί ήταν η μοναδική στιγμή να ξεκλέψω λίγα λεπτά να αδειάσω το κεφάλι μου και να σαχλαμαρίσουμε απερίσπαστοι πριν επιστρέψω στο σπίτι ή το γραφείο. Και αφού επέστρεψα και ξαναβούλιαξα στις υποχρεώσεις, βλέπω το τηλέφωνό μου να χτυπάει και είσαι εσύ. Είσαι εσύ που ανυποψίαστος μου επιστρέφεις την κλήση, όμως τώρα εγώ δεν το σηκώνω, γιατί δεν έχω τον χρόνο, τη διάθεση, την όρεξη ή την ψυχική ηρεμία για να χαζολογήσουμε στο τηλέφωνο. Τώρα έφτασα στον προορισμό μου με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Tip of the Day: Ξέρεις τι σκέφτομαι; Η ειλικρίνεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Όλα θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαμε το θάρρος να λέμε ναι μου αρέσει, όχι δεν μου αρέσει, ναι θέλω, όχι δεν θέλω… Ναι, λοιπόν σε πήρα τηλέφωνο για να τα πούμε, όχι δεν το σήκωσες και η στιγμή χάθηκε… Όχι, δεν είναι προσωπικό, άλλωστε την ίδια τύχη είχαν και οι άλλοι. Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει ξανά, ελπίζω και εύχομαι να συντονιστούμε -ταυτόχρονα και όχι ετεροχρονισμένα γιατί έχω πολλά να σου πω… απλά μέχρι τώρα δεν έβρισκα τον χρόνο, τη διάθεση ή το θάρρος για να το κάνω…