Το λεξικό των σχέσεων: Οι όροι που πρέπει να μάθεις

Υπάρχουν πολλοί όροι στο λεξικό των σχέσεων που μπορεί να αγνοούμε. Άλλωστε συνέχεια προστίθενται νέοι!

Πάμε να ανοίξουμε το λεξικό των σχέσεων;

Cushioning
Φλερτάρεις με άλλους ενώ βρίσκεσαι ήδη σε σχέση και αυτό που σε ωθεί να το κάνεις είναι η επιθυμία σου να έχεις ένα backup σε περίπτωση χωρισμού. Πώς λέγεται αυτό “επιστημονικά”; Cushioning! Ειδικότερα, cushion σημαίνει μαξιλάρι, που ορισμένοι θέλουν να έχουν έτοιμο ώστε να πέσουν στα μαλακά αν χωρίσουν!

Dogfishing και Catfishing
Eδώ έχουμε το εξής συχνό φαινόμενο: Βγάζουμε φωτογραφίες και τις ανεβάζουμε στα social media όπου ποζάρουμε μαζί με το κατοικίδιό μας. Ο λόγος δεν είναι αθώος! Στοχεύουμε να προσελκύσουμε άτομα που αγαπούν τα σκυλάκια και τα γατάκια αντίστοιχα και να καταφέρουμε να βγούμε μαζί τους! Πώς σου φαίνεται;

Stashing
Βρισκόμαστε σε σχέση αλλά ο/η σύντροφός μας αποφεύγει να μας συστήσει κάποιον φίλο, συγγενή ή οικείο του πρόσωπο. Τι συμβαίνει εδώ λοιπόν; Απλώς δεν επιθυμεί ακόμα τουλάχιστον να μας εντάξει στη ζωή του, είτε επειδή η σχέση είναι νέα, είτε επειδή δεν μας εμπιστεύεται, είτε επειδή δεν μας βλέπει σοβαρά… Είναι πολλά τα “είτε”…

Benching
Ένας όρος που είναι εμπνευσμένος από το ποδόσφαιρο… Εδώ τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα: Έχεις έναν καλό παίχτη που ναι μεν θέλεις να παίξει στο παιχνίδι αλλά όχι σε όλη τη διάρκεια. Γιατί; Για να μπορέσουν κι άλλοι παίκτες να παίξουν και μάλιστα να καταφέρουν να δείξουν το ταλέντο τους! Και τι κάνεις; Κρατάς τον “παίκτη” στον πάγκο μέχρι να αποφασίσεις να τον βάλεις στο παιχνίδι… Το ερώτημα εδώ είναι “τι φοβάσαι” και η πιθανότερη απάντηση είναι “τις λάθος επιλογές”. Φυσικά το benching ενέχει μεγάλο ρίσκο γιατί ο πολύ καλός παίκτης μπορεί τελικά να φύγει και να μην προλάβουμε να δούμε το ταλέντο του!

Cloaking
Η εξαφάνιση… χωρίς να έχεις ιδέα το γιατί, το πώς και το τι. Εσύ μπορεί να περιμένεις ότι θα συναντηθείτε και το πρόσωπο του ενδιαφέροντός σου είναι σαν να χάθηκε από τον πλανήτη και δεν μπορείς να βρεις πλέον κανένα ίχνος του. Λίγο τρομακτικό… Είναι πιο ακραίο από το ghosting.

Ghosting και Anti-Ghosting
Στο Ghosting λειτουργείς σαν φάντασμα… Μπορεί να βγεις κάποια ραντεβού αλλά ξαφνικά να αποφασίσεις να μην δώσεις κανένα σημείο ζωής και εννοείται καμία εξήγηση!
Το anti -ghosting εμπεριέχει την απόρριψη αλλά την “υγιή”. Δηλαδή, ενώ βγαίνεις με κάποιον και αποφασίζεις πως υπάρχουν πράγματα που δεν σου αρέσουν με αποτέλεσμα να θέλεις να διακόψεις τη σχέση/επικοινωνία, λειτουργείς πολύ ξεκάθαρα και έντιμα ή ακόμα και “ωμά”: Επικοινωνείς με το άλλο πρόσωπο και εξηγείς τι πήγε στραβά, τι δεν σε ικανοποιεί και τελικά για ποιους λόγους δεν θέλεις να εξελιχθεί η σχέση σας.

Dink
Dink σημαίνει Dual Income, No Kids – Διπλό Εισόδημα, Καθόλου Παιδιά. Πολύ συχνό αλλά μάλλον δεν ξέρουν πολλοί ότι υπάρχει και όρος για αυτή τη συνθήκη.
Δεν έχει να κάνει με το ότι επιλέγεις την καριέρα ή τους φίλους από τη μητρότητα και την πατρότητα. Δεν έχει να κάνει ούτε με το ότι έχεις ή δεν έχεις πολλές φιλοδοξίες και όνειρα στη ζωή σου. Είναι ότι ποτέ μέσα στα όνειρά σου δεν βρίσκονταν τα παιδιά. Τόσο απλό.

Cuffing
Ο όρος αυτός έκανε την εμφάνισή του το 2011 μέσα από το Urban Dictionary, κι όμως ακόμα δεν είναι ευρέως γνωστός. Όταν έρχεται το φθινόπωρο και ο χειμώνας ορισμένοι θέλουν να βρίσκονται σε σχέση! Και μετά… κάπου δηλαδή μετά την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θέλουν να είναι singles ξανά. Η περίοδος cuffing ισχύει βέβαια και για τα Χριστούγεννα, επειδή την περίοδο των γιορτών τα οικογενειακά τραπέζια είναι πολλά και υπάρχει κοινωνική πίεση να σε δουν με κάποιον/α σύντροφο!