Ένα παγκόσμιο… εικονικό, μουσικό φαινόμενο!

Έχετε ακούσει για τα εικονικά συγκροτήματα; Τα νέα αστέρια της μουσικής βιομηχανίας ήδη δημιουργούνται από υπολογιστή και μάλιστα γίνονται όχι μόνο διάσημα αλλά και πάρα πολύ αγαπητά!

Με την τεχνητή νοημοσύνη πειραματίζονται πολλές εταιρίες που ασχολούνται με την K-Pop.
Για παράδειγμα, στο συγκρότημα Eternity κανένα μέλος δεν είναι αληθινό! Όλα τα μέλη του γκρουπ είναι δημιουργήματα της τεχνητής νοημοσύνης! Το Eternity είναι “παιδί” της Pulse9, μιας εταιρίας που πρεσβεύει πως τα αστέρια της μουσικής που δημιουργούνται από υπολογιστή όχι μόνο δεν υστερούν, αλλά έχουν και σημαντικό πλεονέκτημα συγκριτικά με τους ανθρώπους σταρ της μουσικής βιομηχανίας.

Η αρχή δεν ήταν πετυχημένη…
Το πρώτο βίντεο κλιπ που δημιούργησε η Pulse 9 το 2021 ήταν μια αποτυχία… Ο τίτλος του τραγουδιού ήταν «I’m Real» και τα μέλη του Eternity δημιουργήθηκαν με τη χρήση της τεχνολογίας deepfake, με αποτέλεσμα οι εκφράσεις του προσώπου να μοιάζουν εντελώς αφύσικες.

Zae-in, η πολυτάλαντη!
Η… εικονική σταρ Zae-in είναι η επικεφαλής του συγκροτήματος και το μόνο που δεν είναι σε θέση να κάνει είναι να υπογράφει αυτόγραφα δια ζώσης. Όπως επισημαίνει ο CEO της εταιρίας που τη δημιούργησε, η Zae-in «συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα ήταν δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να τα έχουν». Είναι ικανή να τραγουδάει, να ραπάρει και να χορεύει τέλεια! Έχει όμως και άλλα ταλέντα, καθώς ξεχωρίζει για την υποκριτική της δεινότητα, ενώ είναι και σχεδιάστρια μόδας! Πολλά χαρίσματα για να τα συγκεντρώσει ένας άνθρωπος… Όμως η αλήθεια είναι πως πίσω από τη Zae-in βρίσκονται περισσότεροι από 10 άνθρωποι – καλλιτέχνες. Και φυσικά είναι εκείνοι στους οποίους η σταρ οφείλει τα πολλά της ταλέντα και τις δεξιότητές της. Η τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να τα ενώσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο που δεν έχει “ταβάνι”… Γιατί μπορούν να προστεθούν ακόμα περισσότερες δεξιότητες και να δημιουργηθεί μια νέα βελτιωμένη εκδοχή της Zae-in κάθε φορά…