Εσύ έχεις ανακαλύψει το συγγενικό σου πνεύμα;

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Έχεις ακούσει ποτέ τον όρο συγγενικό πνεύμα;

Ένα συγγενικό πνεύμα είναι κάποιος που μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα, σκέψεις, πεποιθήσεις, συναισθήματα, αξίες και συμπεριφορές με μας. Όταν συναντήσουμε κάπου το συγγενικό μας πνεύμα, το πιθανότερο είναι ότι θα το καταλάβουμε αμέσως, καθώς η σύνδεση θα είναι τόσο ισχυρή που δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε με λόγια.

Τα συγγενικά πνεύματα είναι συμβατοί σε πολλά επίπεδα, ομοϊδεάτες άνθρωποι που σχηματίζουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους με βάση κοινές προοπτικές.

Μια σύνδεση με ένα συγγενικό πνεύμα μπορεί να είναι φευγαλέα, όπου μπορεί απλά να περάσουμε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μαζί αλλά να μοιραστούμε έναν έντονο δεσμό ή μπορεί να είναι δια βίου, όπου καταφέρνουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτη μια ισχυρή σύνδεση παρά τον χρόνο ή την απόσταση.

Ακόμα κι αν δεν βλέπουμε ο ένας τον άλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επανένωση με ένα συγγενικό πνεύμα συχνά μοιάζει σαν να μην έχει περάσει ούτε μία στιγμή, απλά ξαναβρισκόμαστε και συνεχίζουμε τη σχέση μας από εκεί που την αφήσαμε.

Αυτά είναι μερικά σημάδια ότι έχουμε βρει ένα συγγενικό πνεύμα:

  • Κοινά ενδιαφέροντα: Τα συγγενικά πνεύματα έχουν γενικά πολλά κοινά μεταξύ τους, για παράδειγμα, μπορεί να μοιραζόμαστε τα ίδια χόμπι, απόψεις ή αξίες.
  • Άμεση σύνδεση: Τα συγγενικά πνεύματα τείνουν να αναγνωρίζουν το ένα το άλλο γρήγορα και να σχηματίζουν μια άμεση σύνδεση. Μπορεί να έχουμε την αίσθηση ότι κάποιους τους γνωρίζουμε από κάπου ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που τους συναντάμε.
  • Ισχυρός δεσμός: Τα συγγενικά πνεύματα τείνουν να δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους που συχνά υπερβαίνουν τον χρόνο και την απόσταση.
  • Κοινή ενέργεια: Τα συγγενικά πνεύματα έχουν συχνά μια μοναδική, κοινή ενέργεια που πηγάζει από το να έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις και πάθη. Μπορεί να νιώθουμε πως μπορούμε να διαβάσουμε τη διάθεσή τους ή το μυαλό τους, πιθανώς επειδή σκεφτόμαστε ή νιώθουμε το ίδιο.
  • Υψηλός βαθμός άνεσης: Τα συγγενικά πνεύματα τείνουν να βιώνουν υψηλό βαθμό άνεσης μεταξύ τους. Μπορεί να νιώθουμε ασφάλεια και ηρεμία με την παρουσία τους και να τους εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια ακόμα και αν έχουμε μόλις γνωριστεί.
  • Αμοιβαία υποστήριξη: Τα συγγενικά πνεύματα είναι συχνά μια ισχυρή πηγή υποστήριξης το ένα για το άλλο, επειδή κατανοούν ο ένας την προοπτική του άλλου καλύτερα από οποιονδήποτε.

Ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε και ρομαντική σχέση με ένα συγγενικό πνεύμα, αυτό δεν είναι μονόδρομος καθώς μπορούμε να έχουμε και πλατωνική, φιλική ή οικογενειακή σχέση.

Στην πραγματικότητα, ένα συγγενικό πνεύμα περιγράφεται συχνά ως συνεργάτης στο έγκλημα ή ως ισόβιος φίλος παρά ως ρομαντικός σύντροφος ή αδελφή ψυχή. Δηλαδή, τα συγγενικά πνεύματα δεν είναι ακριβώς τα ίδια με τις αδελφές ψυχές.

Οι αδελφές ψυχές χαρακτηρίζονται από αγάπη, ρομαντισμό και πάθος, ενώ τα συγγενικά πνεύματα χαρακτηρίζονται από κοινά ενδιαφέροντα και κοινή αίσθηση κατανόησης.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που είναι αδελφές ψυχές μπορεί να είναι συμπληρωματικά αντίθετα ενώ τα συγγενικά πνεύματα είναι συνήθως πολύ παρόμοια μεταξύ τους.

Ένα συγγενικό πνεύμα μπορεί να παίξει πολλούς σημαντικούς ρόλους στη ζωή μας καθώς μπορεί να προσφέρει:

  • Συντροφικότητα: Τα συγγενικά πνεύματα μπορούν να προσφέρουν απολαυστική συντροφιά. Η συμμετοχή σε κοινά ενδιαφέροντα μπορεί να είναι διασκεδαστική και ελκυστική. Έρευνες δείχνουν ότι η συντροφικότητα προσφέρει ευτυχία, κοινωνική ικανοποίηση και μεγαλύτερη ψυχολογική ευεξία.
  • Συναισθηματική υποστήριξη: Ένα συγγενικό πνεύμα μπορεί να είναι ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης. Το άτομο τείνει να μας καταλαβαίνει σε βαθύτερο επίπεδο, χωρίς να χρειάζεται μακροσκελείς εξηγήσεις. Η συναισθηματική υποστήριξη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος, η αγωνία και η μοναξιά.
  • Έμπνευση: Ένα συγγενικό πνεύμα μπορεί να μας εισάγει σε νέες ιδέες και εμπειρίες που σχετίζονται με τα κοινά μας ενδιαφέροντα, που μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντές μας και να μας παρακινήσουν να επιδιώξουμε τους στόχους μας. Μπορεί να μας εμπνεύσει να πάρουμε ρίσκα που μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε στη ζωή.
  • Προσωπική ανάπτυξη: Συχνά, τα συγγενικά πνεύματα μας κρατούν έναν καθρέφτη για να μάθουμε περισσότερα για μας, να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού μας και να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι.

Tip of the Day: Ένα συγγενικό πνεύμα μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή υποστήριξης εάν βιώνουμε κάτι δύσκολο ή βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση ψυχικής υγείας. Αν και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη θεραπεία, μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή ψυχικής, συναισθηματικής, κοινωνικής ακόμη και πρακτικής υποστήριξης. Εσύ, έχεις ανακαλύψει το συγγενικό σου πνεύμα;