Black Friday: Μετράμε αντίστροφα για το shopping party!

Φέτος η Black Friday πέφτει στις 24 Νοεμβρίου και ήδη μετράμε αντίστροφα για να κάνουμε shopping party!

Ας δούμε τι επιλέγουν οι Έλληνες να αγοράσουν!
Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται τα προϊόντα τεχνολογίας, όπως φαίνεται και από την έρευνα του Σ.Ε.Π.Ε. (Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας) η οποία έχει ως έτος αναφοράς το 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 43% των Ελλήνων καταναλωτών προμηθεύτηκαν στην Black Friday προϊόντα τεχνολογίας. Ακολουθούν οι συσκευές σπιτιού με ποσοστό 16% και τα προϊόντα ψυχαγωγίας με 9%. Ακόμη, ένα σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών, το 32%, αγόρασε οποιοδήποτε προϊόν θεώρησε πως το βρήκε σε καλή τιμή!

Shopping tips

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, προτείνει πέντε κανόνες που είναι σημαντικό να τηρούν οι καταναλωτές:

– Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Ακόμη, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, για να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι πραγματικά η πιο συμφέρουσα.

– Να έχουν εντοπίσεις ποιες είναι οι ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Έτσι, θα αποφύγουν να ψωνίζουν αλόγιστα και μάλιστα να προμηθεύονται προϊόντα που δεν θα τους φανούν χρήσιμα.

– Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ειδικά όσον αφορά σε αγορές με πιστωτική κάρτα, είναι σημαντικό να είναι πάντα ενημερωμένοι σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

– Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς. Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές. Οπότε πρέπει να έχουν κατά νου πως δεν θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής άρα… σκέφτομαι πριν αγοράσω για να αποφασίσω σωστά.

– Να μην παραλείπουν να ζητάνε την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Άλλωστε, σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Extra tip

“To γοργόν και χάριν έχει”

Από νωρίς οι προσφορές μας κατακλύζουν και είναι καλύτερα να μην χάσουμε χρόνο γιατί αν περιμένουμε μπορεί να μην βρούμε αυτά που θέλουμε και να απογοητευτούμε!
Οπότε πήγαινε στα καταστήματα από νωρίς για να βγεις κερδισμένος! Αν επιλέξεις τις online αγορές επίσης μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή! Αν ακόμα δεν έχεις κάνει την έρευνά σου, ξεκίνα γιατί το shopping party αξίζει να είναι απολαυστικό!