National Spinach Day σήμερα (Τρίτη 26/3) και θα φτιάξουμε πεντανόστιμα σπανακοκεφτεδάκια που κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί!
Θα χρειαστούμε:
300 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγά
2-3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
2/3 φλ. τριμμένο ρεγγάτο (ή άλλο κίτρινο τυρί)
2/3 φλ. χοντροτριμμένη φέτα
άνηθο & μαϊντανό
λάδι για το τηγάνισμα
γιαούρτι για το γαρνίρισμα
Πως γίνεται:
– Σε ένα σουρωτήρι αλατίζουμε το σπανάκι και το πατάμε με τα χέρια μας για να βγάλει τα υγρά του.
– Στραγγίζουμε καλά, το βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με όλα τα υλικά και πλάθουμε απαλά μέχρι να πάρουν μορφή ζύμης.
– Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μικρά “μπαλάκια” ζύμης και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
– Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί για να “τραβήξει” τα πολλά λάδια.
– Σερβίρουμε με γιαούρτι και απολαμβάνουμε.