12)Hμέρα Απλότητας: Ζήστε απλά, πλουτίστε σε εμπειρίες!

Aerial view beautiful summer landscape with blue lake, green fields, small town with wooden houses and fishing boats on the shore of water. Countryside road with bridge in Finland

Ημέρα Απλότητας η 12η Ιουλίου και πραγματικά εκεί, στα απλά, βρίσκεται η ουσία. Αλλά καμιά φορά -ή μάλλον συνήθως- για να το συνειδητοποιήσουμε χρειάζεται να περάσουμε μια οδύσσεια πολύπλοκων καταστάσεων.

λεζάντα: To σπιτάκι στο δάσος που έφτιαξε ο Henry David Thoreau.

Στις 12 Ιουλίου του 1817 γεννήθηκε ο φιλόσοφος Henry David Thoreau, που ήταν ένθερμος υποστηρικτής της απλότητας και μέσα από τα βιβλία του, όπως το “Walden”, ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν την ουσία της ζωής. «Πήγα στα δάση γιατί ήθελα να ζήσω ελέυθερος, γιατί ήθελα ν’ αντικρίζω μόνο την ουσία της ζωής και ήθελα να δοκιμάσω αν μπορώ να μάθω εκείνο που είχα χρέος να διδάξω. Και τότε ένιωσα πως, ενώ πήγα να πεθάνω, δεν είχα ακόμη ζήσει», έγραψε αργότερα στο βιβλίο του “Walden”, όπου περιγράφει τη ζωή και τις σκέψεις του τα δύο χρόνια και τους δύο μήνες που έζησε στα δάση. «O σκοπός για τον οποίο πήγα στη λίμνη Walden», γράφει ο Thoreau, «δεν ήταν για να βρω έναν τόπο στον οποίο θα μπορούσα να ζήσω είτε φθηνά είτε πλουσιοπάροχα, αλλά για να καταπιαστώ με κάποιες προσωπικές εργασίες μου έχοντας να αντιμετωπίσω τα λιγότερα δυνατά εμπόδια».

 

Πάμε να δούμε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις – αποφθέγματα ζωής του Henry David Thoreau:

«Η πιο αληθινή μας ζωή είναι όταν είμαστε βυθισμένοι στα όνειρά μας ξύπνιοι»

«Δεν είναι τι κοιτάς που έχει σημασία. Είναι τι βλέπεις»

«Αυτό που παίρνεις όταν πετυχαίνεις τον στόχο σου δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό που γίνεσαι όταν πετυχαίνεις τον στόχο σου»

«Είμαστε γεννημένοι για να πετύχουμε, όχι να αποτύχουμε».

 

SayYes …andgetImpressed

Λεζάντα: Το νέο σπίτι 35 τ.μ. του Elon Musk.

Ο Elon Musk είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ο ιδιοκτήτης της Tesla πρόσφατα κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να έχει πολλά περιουσιακά στοιχεία πλέον, καθώς βαθιά του επιθυμία είναι να επικεντρωθεί σε «μεγαλύτερες αποστολές». Δεν έμεινε όμως στη θεωρία, αλλά πέρασε ήδη στην πράξη! Πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του και μάλιστα τον περασμένο μήνα βγήκε στο σφυρί το τελευταίο του σπίτι. Και έπεται συνέχεια… ο Μusk εγκαταστάθηκε στο Boca Chica, μια περιοχή του Τέξας που βρίσκεται κοντά στον χώρο ανάπτυξης των δοκιμών του SpaceX. Το κερασάκι όμως στην τούρτα είναι το νέο σπίτι του Elon Musk! Ο ίδιος έκανε ένα tweet με το οποίο μας ενημερώνει για το πού μένει τώρα: «Η κύρια κατοικία μου είναι κυριολεκτικά ένα σπίτι αξίας περίπου 50.000 δολαρίων, στο Boca Chica, που νοικιάζω από τη SpaceX. Είναι όμως εντυπωσιακό». Τι έχετε να πείτε;

 

Της Βένιας Αντωνίου