Ταξιδεύοντας σε φανταστικούς κόσμους…


Με αφορμή τον νέο, πρωτότυπο διαγωνισμό των εκδόσεων Lebee, κάναμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον εκδότη κ. Γιώργο Λεμπέση για τις ιστορίες που αξίζει να πάρουν μορφή και να μας ταξιδέψουν…

Mιλήστε μας για τις “Χρυσές Μέλισσες”, τον Διαγωνισμό Παραμυθιού των εκδόσεων Lebee.

Ο Διαγωνισμός Παραμυθιού “Χρυσές Μέλισσες” αντιπροσωπεύει μια σπουδαία πολιτιστική και κοινωνική πρωτοβουλία. Στόχος του είναι να αναδείξει τον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της συγγραφής, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και την έμπνευσή τους μέσα από το παραμύθι.
Οι “Χρυσές Μέλισσες” δίνουν την ευκαιρία σε αυτούς που αγαπούν τη γραφή να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να προσφέρουν ένα ταξίδι στον κόσμο των θαυμάτων και του ονείρου στους μικρούς αναγνώστες.
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις συγγραφικές τους ικανότητες και να παρουσιάσουν το δικό τους μοναδικό ύφος και προσέγγιση. Με αυτό τον τρόπο, ο διαγωνισμός ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων, προσδοκώντας ταυτόχρονα να θεσμοθετηθεί καλύπτοντας ένα πεδίο που έχει μείνει σχετικά αναξιοποίητο.

Σε ποιους απευθύνεται ο Διαγωνισμός Παραμυθιού “Χρυσές Μέλισσες”; Μπορούν όλοι
να γράψουν ένα παραμύθι;

Ο Διαγωνισμός Παραμυθιού “Χρυσές Μέλισσες” απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες συγγραφείς αλλά και σε όσους αναζητούν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της συγγραφής. Η συμμετοχή είναι ανοικτή τόσο σε ενήλικες, οι οποίοι θα έχουν ελεύθερη επιλογή θέματος, όσο και σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 8 έως 17 ετών, με θέμα: “Περιβάλλον – Επικονίαση – Μέλισσα”.

Όσον αφορά το ερώτημα εάν μπορούν όλοι να γράψουν ένα παραμύθι, η απάντηση είναι ναι! Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους, είτε είναι έμπειροι συγγραφείς είτε όχι, και απευθύνεται στους μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Προσκαλούμε και ενθαρρύνουμε λοιπόν όλους όσοι αισθάνονται την ανάγκη της έκφρασης να καταθέσουν το δικό τους μοναδικό έργο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Γιατί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό;

Ο διαγωνισμός ανοίγει τις πόρτες σε ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων, από τους επαγγελματίες έως τους επίδοξους συγγραφείς που αναζητούν την ενίσχυση ή το
ξεκίνημα μιας καριέρας στον κλάδο.
Τα έπαθλα που προσφέρονται στους νικητές αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για
συμμετοχή στον διαγωνισμό “Χρυσές Μέλισσες”.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης μεριμνούμε και για το
κοινωνικό μας αποτύπωμα καθώς μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί
στην υποστήριξη του έργου του Οργανισμού “Μαζί για το Παιδί”.

Γιατί επιλέξατε τον οργανισμό “Μαζί για το Παιδί” για να δωρίσετε μέρος των εσόδων από τον Διαγωνισμό Παραμυθιού;

Επιλέξαμε τον οργανισμό “Μαζί για το Παιδί” ως αποδέκτη μέρους των εσόδων από τον
Διαγωνισμό, διότι πιστεύουμε στη σπουδαιότητα της προσφοράς στα παιδιά και στη στήριξη των ονείρων τους. Ο Διαγωνισμός “Χρυσές Μέλισσες” δεν αποτελεί απλώς έναν διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού, αλλά μια ευκαιρία να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα και η φαντασία όλων των γενεών. Η επιλογή του συγκεκριμένου οργανισμού αντανακλά την προσήλωσή μας στην υποστήριξη των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τις εκδόσεις Lebee. Πώς εμπνευστήκατε το
πρωτότυπο όνομά τους και ποια είναι η αποστολή τους;

Όραμά μας ήταν να δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος όπου οι ιστορίες των συγγραφέων θα μπορέσουν να πάρουν μορφή, να εκδοθούν και να φτάσουν στους αναγνώστες με αυθεντικότητα.
Το όνομα Lebee πηγάζει από τη συντόμευση του δικού μου ονόματος και της μέλισσας, ένα έντομο που έχει βαθύ συμβολισμό για μένα. Η μέλισσα, εκπέμπει ένα αίσθημα ενότητας και δημιουργικότητας. Η τρυφερή της φροντίδα για την κοινότητά της και ο μαγικός και αξιοθαύμαστος τρόπος που παράγει μέλι με έκαναν να τη θαυμάζω ακόμη περισσότερο και να εμπνευστώ τόσο στη λογοτεχνική μου δημιουργία όσο και στην απόφασή μου να δώσω το όνομά της στις εκδόσεις μου.

Τι κάνει μια ιστορία να αξίζει να γίνει βιβλίο;

Στις Εκδόσεις Lebee κατανοούμε την ουσία μιας ιστορίας που αξίζει να γίνει βιβλίο, όταν κατορθώνει να αγγίξει την καρδιά των ανθρώπων και να τους μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα, σκέψεις και εμπειρίες. Επιδιώκουμε να δώσουμε στους αναγνώστες μας αφηγήσεις που θα τους προκαλέσουν σκέψεις, θα τους εμπνεύσουν, θα τους διασκεδάσουν, θα τους προβληματίσουν και στο τέλος θα συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.

Κάθε βιβλίο που επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε γίνεται αφορμή για κάτι μοναδικό και αξιόλογο στην εμπειρία ανάγνωσης, προκαλώντας συναισθήματα, σκέψεις και συζητήσεις που διατηρούνται ζωντανές για πολύ καιρό. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί και μας δίνει ώθηση να εξελισσόμαστε, καθώς φέρνουμε στα χέρια των αναγνωστών μας έργα που αξίζουν να διαβαστούν.

Μια αγαπημένη φράση από βιβλίο που επιστρέφει συχνά στις σκέψεις σας είναι…

Μια φράση που με εμπνέει καθημερινά είναι το: «Κάνε τη φαντασία σου πραγματικότητα», όπως περιγράφεται στο βιβλίο “Δημιουργικός Οραματισμός”. Μια συμβουλή που μπορεί να βρει πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας.
Χρησιμοποιώ λοιπόν αυτό το motto για να προτρέψω όσους αγαπούν τη συγγραφή
να αποτυπώσουν γραπτώς στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, το πιο όμορφο «σενάριό»
τους, να επιτρέψουν στη φαντασία τους να τους οδηγήσει και να δουν το όραμά τους
να παίρνει σάρκα και οστά, μιλώντας στις ψυχές των αναγνωστών.