Φοκάτσια γεμιστή

Αυτή η …παραλλαγή γεμιστής φοκάτσιας είναι μια εύκολη συνταγή που θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως ένα είδος ζεστού, σπιτικού σάντουιτς. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη αφού γίνεται εξίσου νόστιμη με κάθε είδους γέμιση!

Θα χρειαστούμε:

300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300ml γάλα χλιαρό
2 αβγά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
6 φέτες τυρί του τοστ
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές καλαμών ψιλοκομμένες (χωρίς κουκούτσι)
δεντρολίβανο
χοντρό αλάτι (προαιρετικά)

Πώς γίνεται:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

Προσθέτουμε τα αβγά, το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός χωρίς σβόλους.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψάκι 20-25εκ. και ρίχνουμε το μισό μείγμα.

Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ζαμπόν και τα τυριά και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα.

Το στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

TIP

Το πάχος της ζύμης εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.