Οι πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για τουρίστες

Θέλετε να ταξιδέψετε και αναζητάτε τους πιο ασφαλείς προορισμούς; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και ετοιμάστε βαλίτσες!

Η Σιγκαπούρη αναδείχθηκε ως η πιο ασφαλής πόλη για τουρίστες στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes Advisor. Η υψηλή ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης, οι υποδομές της και το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες και ηφαιστειακές εκρήξεις τη φέρνουν στην πρώτη θέση. Επίσης, έχει τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο ψηφιακής ασφάλειας, κάτι που την κάνει πολύ ελκυστική στους τουρίστες από κάθε μέρος της γης.

Ακολουθεί το Τόκιο της Ιαπωνίας που έχει τον χαμηλότερο κίνδυνο ασφάλειας για την υγεία, την καλύτερη βαθμολογία ασφάλειας ταξιδιού και τον πέμπτο χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των υποδομών.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Τορόντο του Καναδά. Έχει την καλύτερη βαθμολογία ασφάλειας ταξιδιού και τον τέταρτο χαμηλότερο κίνδυνο ασφάλειας υποδομής, καθώς και τον έβδομο χαμηλότερο κίνδυνο ασφάλειας για την υγεία.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που έχει τον χαμηλότερο κίνδυνο ψηφιακής ασφάλειας, τον 10ο χαμηλότερο κίνδυνο ασφάλειας για την υγεία και τον 10ο χαμηλότερο κίνδυνο ασφάλειας υποδομής.

Ακολουθεί η Ζυρίχη της Ελβετίας που έχει τον τρίτο χαμηλότερο κίνδυνο φυσικών καταστροφών και τον πέμπτο χαμηλότερο κίνδυνο εγκληματικότητας.

Πάμε τώρα να δούμε ποιες είναι οι 3 πιο επικίνδυνες πόλεις για τους τουρίστες, σύμφωνα με το Forbes Advisor.

Στην πρώτη θέση βλέπουμε το Καράκας της Βενεζουέλας. Έχει τον υψηλότερο κίνδυνο για θέματα υγείας και εγκληματικότητας και τη χειρότερη βαθμολογία ασφάλειας ταξιδιού. Ακολουθεί το Καράτσι του Πακιστάν. Έχει τον υψηλότερο κίνδυνο για προσωπική ασφάλεια και τη δεύτερη χειρότερη βαθμολογία ασφάλειας ταξιδιού. Τη σκυτάλη παίρνει το Yangon (Myanmar), που έχει τον υψηλότερο κίνδυνο για ψηφιακή ασφάλεια και για θέματα ασφάλειας γενικότερα.

Πάμε Σιγκαπούρη;

Ήξερες ότι…

– Είναι η μικρότερη νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

– Το όνομά της σημαίνει Πόλη των Λιονταριών στα μαλαισιανά (ή γλώσσα Μαλέι), παρόλο που έρευνες έχουν δείξει ότι στη Σιγκαπούρη δεν έζησαν ποτέ λιοντάρια…

– Αποτελείται από 63 νησιά! Το κύριο νησί είναι το Pulau Ujong.

– To έμβλημα της Σιγκαπούρης είναι το Merlion, και έχει κεφάλι λιονταριού και σώμα ψαριού.

– To όνομα του νησιού Pulau Ubin, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Pulau Ujong, στα μαλαισιανά σημαίνει “Νησί Γρανίτη”. Η Σιγκαπούρη έχει αφθονία από γρανίτη.

– Στη Σιγκαπούρη άνοιξε το πρώτο Night Safari, δηλαδή νυχτερινός ζωολογικός κήπος, που χρονολογείται από το 1994.

– Ο ψηλότερος τεχνητός καταρράκτης στον κόσμο βρίσκεται στη Σιγκαπούρη. Είναι ο καταρράκτης που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Jewel Changi, έχει ύψος 40 μέτρων και περιτριγυρίζεται από έναν καταπράσινο εσωτερικό κήπο.