Στη Νότια Κορέα η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει “προξενιά”

Το δημογραφικό της πρόβλημα αποφάσισε να λύσει η Νότια Κορέα με έναν ανορθόδοξο τρόπο, πληρώνοντας single άτομα για να παντρευτούν.

Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης, που παρέχεται για κάθε ζευγάρι που θα γνωριστεί και θα παντρευτεί μέσω σχετικού προγράμματος, κυμαίνεται από 53 εκατομμύρια γουόν (35.644,10€) έως 71 εκατομμύρια γουόν (47.749, 65€). Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την καταπολέμηση της μείωσης του πληθυσμού της χώρας, που οφείλεται σύμφωνα με έρευνες στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει απομονωμένο στο σπίτι του, χωρίς κοινωνικές επαφές.

Μάλιστα, η τοπική κυβέρνηση της Saha-gu, μιας περιφέρειας στο Busan, πρόκειται να διοργανώσει speed date event τον Οκτώβριο, προσφέροντας επιδοτήσεις μετρητών ύψους 1 εκατομμυρίου γουόν (672.53€) ή 500.000 γουόν (336€) σε single άτομα, που θα γνωριστούν στο… κυβερνητικό προξενιό. Αν κάνουν ένα “sang-gyeon-rye”, μια επίσημη συνάντηση με μέλη της οικογένειας, στο ζευγάρι θα προσφερθούν επιπλέον 2 εκατομμύρια γουόν, ενώ αν καταλήξουν σε γάμο θα ανταμειφθούν με 20 εκατομμυρία γουόν, συν ότι θα  τους δοθεί  πρόσθετη οικονομική υποστήριξη για τη στέγαση τους για μέχρι και 5 χρόνια! Πώς σας φαίνεται;