Τα νέα ταξιδιωτικά trends που ξεχωρίσαμε

Ξέρετε τι είναι το «Rawdogging», ή το «buddymoon»; Αν προσπαθήσετε να μεταφράσετε τις λέξεις, μάλλον δεν θα καταλάβατε τίποτα κι όμως αυτές είναι οι παράξενες ταξιδιωτικές τάσεις, που έκαναν θραύση αυτό το καλοκαίρι και συνεχώς εξελίσσονται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και ιδρυτή της Travelamtion, Adam Duckworth, οι νέες συνήθειες είναι:

Διακοπές αθλητικού περιεχομένου
Πρόκειται για μια τάση κατά την οποία οι τουρίστες επισκέπτονται έναν προορισμό για διακοπές, στον οποίο ταυτόχρονα διεξάγονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Αυτό συνέβη  πρόσφατα στο Euro στη Γερμανία και στο Παρίσι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι επισκέπτες δεν περιορίζονται μόνο στο να παρακολουθήσουν τα αθλήματα που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να γνωρίσουν το μέρος που τα φιλοξενεί.

Διακοπές buddymoon
Ποιος είπε ότι ο μήνας του μέλιτος είναι για δύο; Οι νεόνυμφοι πλέον σύμφωνα με τη νέα μόδα ζητούν από την οικογένεια και τους φίλους τους να τους συνοδεύσουν στο γαμήλιο ταξίδι τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές για τον προορισμό τους.

Διακοπές ύπνου
Εδώ δεν έχουμε ούτε εκδρομές ούτε επισκέψεις σε αξιοθέατα. Προορίζονται μόνο για όσους θέλουν να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους μακριά από το σπίτι. Υπάρχουν ξενοδοχεία που ικανοποιούν αυτή τη νέα τάση, προσφέροντας παράλληλα θεραπείες παρακολούθησης και μελέτης του ύπνου.

Διακοπές rawdogging
Πρόκειται για πτήσεις ή ταξίδια με τις λιγότερες ανέσεις. Κάτι σαν μια μορφή διαλογισμού. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες του TikTok να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιος έχει περάσει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πιο δύσκολα. Ένας Βρετανός DJ μάλιστα με το ψευδώνυμο oiwudini απέσπασε 1,3 εκατομμύρια likes σε ένα βίντεο, όπου καυχιόταν ότι ταξίδεψε σε μια επτάωρη πτήση χωρίς ακουστικά, ύπνο ή άλλες ανέσεις.

Διακοπές bleisure
Μια τάση με διάρκεια, που προέκυψε λόγω της πανδημίας, είναι οι διακοπές bleisure -ο συνδυασμός ενός επαγγελματικού ταξιδιού με αναψυχή.