TO KOΡΑΚΙ (THE CROW): Από σήμερα στους κινηματογράφους

Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2024, κυκλοφορεί στους ελληνικούς κινηματογράφους η πολυαναμενόμενη ταινία «Το Κοράκι» (Αρχικός τίτλος στα αγγλικά: The Crow). Πρόκειται για μια σύγχρονη μεταφορά του εμβληματικού graphic novel του James O’Barr, με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ στον ρόλο του Έρικ Ντρέιβεν.

Η ιστορία ακολουθεί τον Έρικ και την αγαπημένη του Σέλι (FKA twigs), οι οποίοι δολοφονούνται βάναυσα από τους δαίμονες του παρελθόντος της Σέλι. Ο Έρικ επιστρέφει στη ζωή με τη βοήθεια ενός κορακιού, αναζητώντας εκδίκηση και προσπαθώντας να σώσει την ψυχή της αγαπημένης του από την αιώνια καταδίκη.

Η σκηνοθεσία της ταινίας ανήκει στον Ρούπερτ Σάντερς, γνωστό από τις ταινίες «Snow White and the Huntsman» και «Ghost in the Shell». Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Ντάνι Χιούστον, Λόρα Μπερν, Τζόρνταν Μπόλγκερ και Ιζαμπέλα Γουέι.

Η ταινία έχει ήδη προκαλέσει εντυπώσεις στο εξωτερικό, με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οι κριτικοί επαινούν την ερμηνεία του Σκάρσγκαρντ και την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Σάντερς, ενώ οι φαν του πρωτότυπου έργου αναμένουν με ανυπομονησία να δουν πώς θα αποδοθεί η αγαπημένη τους ιστορία στη μεγάλη οθόνη.

Πηγές

https://www.imdb.com/title/tt1340094/
https://www.boxofficemojo.com/release/rl3110174721/
https://www.rottentomatoes.com/m/the_crow_2024

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).