3)Apple Turnover Day

Σήμερα γιορτάζουμε την Apple Turnover Day με μια απολαυστική συνταγή!

2 κ.τ.σ Χυμός λεμονιού

4 κούπες + 1 κ.τ.σ Νερό

4 Μήλα (τα Granny Smith είναι τα καλύτερα!)

2 κ.τ.σ Βούτυρο

1 κούπα Μαύρη Καστανή Ζάχαρη

1 κ.τ.γ Κανέλα

1 κ.τ.σ κορν φλάουερ

1 πακέτο κατεψυγμένη σφολιάτα

3 κ.τ.σ  Άχνη Ζάχαρη

1 κ.τ.σ Γάλα

1 κ.τ.γ Βανίλια

 

Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας και κόβοντας τα μήλα. Στη συνέχεια βάλτε τις κομμένες φέτες μήλου σε ένα μπολ με τις φέτες λεμονιού και νερό, βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται οι φέτες μήλου ως επάνω.

Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, στραγγίστε τα μήλα και ρίξτε τα στο τηγάνι για 2 λεπτά πριν προσθέσετε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και στη συνέχεια συνεχίστε να ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο, διαλύστε το κορν φλάουερ με 1 κ.τ.σ νερό και προσθέστε το στο τηγάνι. Ανακατέψτε μέχρι να παχύνει η σάλτσα και μέχρι να καλυφθούν τα μήλα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ξεδιπλώστε τα φύλλα σφολιάτας, κόβοντας κάθε φύλλο σε 4 ίσα τετράγωνα. Βάλτε μια κουταλιά από τη σάλτσα με τα μήλα στη μέση κάθε τετραγώνου και διπλώστε τη ζύμη για να την περικλείσετε, πιέζοντας τις άκρες.

Τοποθετήστε τα στο ταψί, σε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στον φούρνο.

Όσο είναι στο φούρνο, ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα, στη συνέχεια ραντίστε πάνω από τις σφολιάτες μήλου αφού έχουν βγεί και έχουν κρυώσει από τον φούρνο.

Καλή Απόλαυση!