16)Έρχονται νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος αναμένονται να κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου έξι νέα βιβλία.

Πρόκειται για τα εξής:

-Το νέο βιβλίο του Θάνου Σταθόπουλου, Εισαγωγή στη μέρα.

Ο Θάνος Σταθόπουλος συνεχίζει την περιήγησή του στις συντεταγμένες του αρχείου, που περιέχει τα στοιχεία της προσωπικής μυθολογίας και της κατακερματισμένης αυτοβιογραφίας.

-Το βιβλίο των Christiana Figueres & Tom Rivett-Carnac, Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση, σε μετάφραση του Νίκου Ρούσσου.

Οι δύο συγγραφείς – επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΟΗΕ στις συνομιλίες για την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015― παραδίδουν ένα από τα πλέον σημαντικά και επίκαιρα βιβλία που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το κλιματικό πρόβλημα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στη λύση του.

-Το μυθιστόρημα του Patricio Pron, Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή, σε μετάφραση της Μαρίας Παλαιολόγου.

Μια βαθιά συγκινητική αφήγηση για τα μυστικά του παρελθόντος, τον ρόλο της διαφθοράς και της συλλογικής ευθύνης· συγχρόνως, μια παγκόσμια ιστορία για όλους όσοι επέζησαν ή έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι μια ιδέα.  Από τον συγγραφέα του βιβλίου Αύριο θα μας λένε αλλιώς (Ίκαρος, 2020).

-Το νέο παιδικό βιβλίο του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, Μπιζζζζ.

Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, ενώνουν την φαντασία τους με την Ντανιέλα Σταματιάδη και δημιουργούν μια υπέροχη ιστορία γεμάτη έκπληκτα, ενθουσιώδη και ανήσυχα ΜΠΙΖΖΖΖ! Για παιδιά από 3 ετών.

-Στην επιτυχημένη προσχολική σειρά του Benji Davies, με ήρωα τον Αρκουδάκο, κυκλοφορούν ακόμη δύο νέοι τίτλοι, στο κλασικό σχήμα, με κινούμενα μέρη για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης: Ο Aρκουδάκος στο συνεργείο & Ο Αρκουδάκος στην πιτσαρία. Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς