8) Oλοκληρώθηκε το Aegean Yachting Festival 2021

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το τριήμερο 22 έως 24 Οκτωβρίου το 2ο Φεστιβάλ Σκαφών Αναψυχής ‘’Aegean Yachting Festival’’ στο νησί της Ρόδου.
Στο φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν τη φετινή χρονιά 21 εκθέτες και 58 σκάφη όλων των κατηγοριών από την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ καταγράφηκαν περισσότεροι από 7500 μοναδικοί επισκέπτες και 25 brokers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξεχώρισε η παρουσία του υπουργού Τουρισμού, κ.Βασίλη Κικίλια αλλά και του Γ.Γ. Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους διοργανωτές.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας (πρώην υφυπουργός Τουρισμού) και κ. Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης (κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων), ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Πάππου.

 

2 θεμα

Μία ακόμη μαγευτική εμπειρία στο Ariá Estate Suites & Spa ολοκληρώνεται κι αυτό το Φθινόπωρο.
Κοντά στην Αρεόπολη και το Λιμένι, στην τοποθεσία Αριά της Μάνης, βρίσκεται το Ariá Estate Suites & Spa. Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα κομψό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής, με κυρίαρχα υλικά, την πέτρα και το ξύλο.
Στις 16 πολυτελείς σουίτες, όλες τους αμφιθεατρικά χτισμένες με θέα τη θάλασσα, ο επισκέπτης, μπορεί να ζήσει την απόλυτη χαλάρωση, να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης του ξενοδοχείου κάνοντας χρήση των σύγχρονων εγκαταστάσεων spa και να βιώσει μία γαστρονομική εμπειρία, με πρωταγωνιστές τα αγνά τοπικά προϊόντα και τις συνταγές της Μάνης. Το Ariá Estate Suites Spa θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021. Την άνοιξη του 2022 θα υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες!

 

Say Yes …and Get Impressed!

H πανέμορφη λίμνη Κουρνά και οι θρύλοι που τη συνοδεύουν

Η λίμνη Κουρνά στην Κρήτη είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες! Η λίμνη συνοδεύεται από δύο θρύλους. Ο πιο γνωστός θέλει έναν πατέρα να νιώθει ερωτική έλξη για την κόρη του και εκείνη να τρέχει για να σωθεί. Τότε, σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, η νεαρή κοπέλα είπε «Βούλα και Βουλιλίμνα και εγώ στοιχειό στη λίμνα» και αμέσως η γη βούλιαξε. Η κοπέλα έγινε νεράιδα και σύμφωνα με τον θρύλο κατά διαστήματα οι ντόπιοι τη βλέπουν να κάθεται σε ένα βράχο στη μέση της λίμνης. Ο δεύτερος θρύλος λέει ότι κάποτε ο θεός οργισμένος από τη στάση των ντόπιων, βούλιαξε την περιοχή και πνίγηκαν όλοι, εκτός την κόρη του παπά που έγινε η νεράιδα του βράχου!