10) Επίσημος χορηγός της ΠΑΕ Κηφισιά η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ

Η ΠΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει τη χορηγική της συνεργασία με τη Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ για την αγωνιστική σεζόν 2021-2022.
Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ ιδρύθηκε το 1932 και θεωρείται μια από τις κορυφαίες και πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές εταιρίες ζυμαρικών. Για περισσότερα από 90 χρόνια αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει την καινοτομία στο DNA της. Παράγει υψηλής ποιότητας, καινοτόμα ζυμαρικά με υψηλή θρεπτική αξία που καλύπτουν τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες, όπως αυτές που έχουν οι αθλητές.
Η ΗΛΙΟΣ μέσα από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και την κοινωνία. Με υψηλή προτεραιότητα στη στήριξη του τοπικού αθλητισμού και στην ανάδειξη των ταλέντων των νέων ανθρώπων, υποστηρίζει ένθερμα τις αγωνιστικές προσπάθειες των παικτών της ΠΑΕ Κηφισιά, που σημειώνει ανοδική πορεία και διεκδικεί
περισσότερες αξιώσεις και νικηφόρα αποτελέσματα.

Ηealth news

Πειραματική τσίχλα μειώνει τον κορονoϊό στο σάλιο

Πειραματική τσίχλα η οποία περιέχει μια πρωτεΐνη που «παγιδεύει» σε μεγάλο βαθμό τα σωματίδια του κορονοϊού, μπορεί να περιορίσει το φορτίο του ιού στο σάλιο και να βοηθήσει στον περιορισμό της μετάδοσής του, κυρίως όταν ένας φορέας του ιού μιλάει ή βήχει, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Χένρι Ντάνιελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “Molecular Therapy” πραγματοποίησαν εργαστηριακά πειράματα με δείγματα σάλιου και ρινοφάρυγγα από ανθρώπους μολυσμένους από τον κορονοϊό.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η τσίχλα με τις πρωτεΐνες που παγιδεύουν τον ιό, προσφέρει μια γενική φθηνή στρατηγική για την προστασία των ασθενών από τις περισσότερες στοματικές ιικές επαναλοιμώξεις μέσω της μείωσης του ιικού φορτίου ή της ελαχιστοποίησης της μετάδοσής του σε άλλους».