2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα.

Λένε πως το πόσο αγαπάς κάποιον φαίνεται από τον τρόπο που τον κοιτάς όταν δε σε βλέπει. Εσείς τι λέτε; Ισχύει;

Εγώ πραγματικά το πιστεύω. Ξεκίνησε απ΄όταν γνώρισα το σύζυγό μου και κορυφώθηκε με τη γέννηση των παιδιών μου.

Πιάνω άπειρες φορές τον εαυτό μου να τα χαζεύω την ώρα που παίζουν, που τρώνε, που κοιμούνται… Οπότε αν κάποιος με έβλεπε εκείνη τη στιγμή χωρίς να το ξέρω, αυτό που θα αναγνώριζε στο βλέμμα μου θα ήταν αγάπη. Αγνή, ανιδιοτελής, δίχως όρια… αγάπη.

Κάθε ιστορία όμως έχει τουλάχιστον δύο εκδοχές. Αυτού που τη διηγείται και αυτού που τη βιώνει. Τι γίνεται όμως όταν το βλέμμα κάποιου όταν σε βλέπει είναι κακό, εχθρικό και μόνο αγάπη δε δηλώνει; Εσύ μπορείς να νιώσεις ακόμα και όταν έχεις γυρισμένη την πλάτη σου, βλέμματα – βελάκια να σε καρφώνουν;

Νομίζω πως με κάποιο τρόπο η φύση μας έχει δώσει και αυτή την αίσθηση. Ακόμα και αν δε βλέπουμε το πρόσωπο κάποιου, να αντιλαμβανόμαστε την αρνητική του ενέργεια αμέσως και να μας επηρεάζει, να μας χαλάει την αύρα, να μας χαλάει τη διάθεση, να αισθανόμαστε κάτι που δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε, όμως το νιώθουμε άρα είναι και σωστό.

Εμείς με τη σειρά μας, γιατί κάνουμε και αυτοκριτική που και που, παρασυρόμαστε και πετάμε νοητά βελάκια στις πλάτες άλλων; Ναι, θα σου πω γιατί μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια.

Πρώτο βήμα: Check! Παραδοχή πράξης. Τώρα που είπαμε μεταξύ μας την αλήθεια ότι το κάνουμε και εμείς, ήδη έχουμε διανύσει τη μισή διαδρομή προς την ελευθερία. Ναι, ελεύθερος θα νιώσεις στο τέλος και πίστεψέ με.

Δεύτερο βήμα: Ανωτερότητα. Αν κάποιος μας προκαλεί να βγάλουμε τον κακό μας εαυτό, απλά δεν μας το επιτρέπουμε. Το είπαμε ξανα: όποιος μας θυμώνει μας ορίζει!

Τρίτο βήμα: Προτεραιότητες και καλή διάθεση:Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι να ασχοληθείς στο χώρο, αφιερώσου σε αυτούς, φόρεσε το πιο αληθινό σου χαμόγελο και απόλαυσε τη στιγμή. Σε προτιμώ όμορφο, χαρούμενο και λαμπερό μέσα και έξω από το να είσαι στριμμένος και ξινισμένος στη γωνίτσα σου.

Tip of the Day: Κοίτα τους ανθρώπους με την αγάπη και την καλοσύνη που κρύβεις μέσα στη δική σου ψυχή. Εσύ το κάνεις για σένα, όχι για να είσαι αρεστός στους άλλους αλλά για να μάθεις να αγαπάς και να αρέσεις σε σένα. Και μην ξεχνάς να επιζητάς το σεβασμό και όχι την προσοχή. Διαρκεί περισσότερο…