3) “For the Love of Greece”: Η Αθήνα ομορφαίνει!

Όσοι έχετε περάσει πρόσφατα από την Πανόρμου ίσως έχετε δει ένα όμορφο ποτάμι να ξεπροβάλλει στον τοίχο μια πολυκατοικίας… Είναι το “At the river”, το νέο έργο του διακεκριμένου τοιχογράφου Taxis που φέρνει την ομορφιά της φύσης στο περιβάλλον της πόλης.

Δύο διακεκριμένοι παγκοσμίως τοιχογράφοι, ο ΙΝΟ και ο Taxis, συμπράττουν με τον Bassment Rats και δημιουργούν εικαστικά υλικά για την ξεχωριστή πρωτοβουλία “For The Love of Greece”. Μια πρωτοβουλία “για την κλιματική δικαιοσύνη με όπλα την τέχνη και την αγάπη” που καταφέρνει παράλληλα να αναβαθμίσει την αισθητική των κτηρίων.

Στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία της Πανόρμου και στη Βαρβάκειο, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι περαστικοί έχουν την ευκαιρία να χαθούν για λίγο στις ομορφιές της φύσης χάρη σε δύο εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Τι συνειρμοί προκύπτουν και ποια ανάγκη ξυπνά ξαφνικά σαν από λήθαργο όταν το βλέμμα πλημμυρίζει από την αποτύπωση της φυσικής ομορφιάς; Να βρεθούμε ξανά σε μια τέτοια όαση, να ακούσουμε τους μαγικούς ήχους της φύσης, να ζήσουμε νέες εμπειρίες… αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση ώστε η κάθε όαση να συνεχίσει να υπάρχει…

Μέσω εικαστικών παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο και ψηφιακών δράσεων η “For The Love Of Greece” στοχεύει στην ενημέρωση γύρω από την ενεργειακή μετάβαση. Αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κατανόηση του αντίκτυπου των επεμβάσεων σε όλη τη χώρα και της ευκαιρίας να σχεδιαστεί ένα ενεργειακό σύστημα πιο δημοκρατικό που θα χαρακτηρίζεται από σύγχρονες, συμμετοχικές και αποκεντρωμένες πρακτικές.

 

info

Η δράση “For the Love of Greece” είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία με σκοπό να πληροφορήσει και να κινητοποιήσει όλους τους πολίτες και να δυναμώσει τη φωνή όσων θέλουν να τραβήξουν την προσοχή στο ζήτημα της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Μέσα από μεγάλης κλίμακας εικαστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο και ψηφιακές δράσεις στοχεύει να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης ώστε να παίρνουμε ενημερωμένες αποφάσεις και να οδηγούμαστε σε ατομικές και συλλογικές δράσεις για μια καλύτερη ζωή, με οδηγό την αγάπη σε αυτόν τον τόπο, το παρόν και το μέλλον. Δείτε περισσότερα: http://fortheloveofgreece.gr/

Της Βένιας Αντωνίου