8) Good news

Τιτλος: 


Με κίτρινο χρώμα ντύθηκαν κεντρικά σημεία
πόλεων σε όλη την Ελλάδα για «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους εργαζομένους στην καθαριότητα

H «Καθαρή Εβδομάδα», η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ξεκίνησε επίσημα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, με στόχο να αναδείξει το έργο όλων εκείνων που συμβάλλουν καθημερινά στο να ομορφύνουν την πόλη μας, τα πάρκα μας και τα μέσα μεταφοράς διατηρώντας τα καθαρά και λέγοντας ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους εργαζομένους της καθαριότητας. Την έναρξη έκανε με το μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ανάβοντας κίτρινα τα Τρίκαλα και το έναυσμα έδωσε ο Δήμος Αθήνας με τη φωταγώγηση της πρώτης κίτρινης καρδιάς στην Πλατεία Κοραή, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Kärcher Greece κ. Λάζαρου Φραντζή και με συντονιστή τον αγαπημένο ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη.

Η «Καθαρή Εβδομάδα» έχει σκοπό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με έναρξη το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου. Στόχος τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της Kärcher Greece, να καθιερωθεί ένας θεσμός που αναδεικνύει την ενσυναίσθηση και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων.

 

2 θεμα

Η Asterias στηρίζει το Ίδρυμα Θεοτόκος

Το κοινωφελές Ίδρυμα Θεοτόκος, ανάμεσα σε άλλα, παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και εργασιακή αποκατάσταση σε ενήλικες νέους/ες από 20-35 ετών προετοιμάζοντάς τους για την καθημερινή ζωή. Μέσω της εργασίας, οι ωφελούμενοι, νιώθουν ότι ανήκουν στην κοινότητα, αναγνωρίζεται η αξία τους και έχουν κίνητρο να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στην κοινωνία. 

Η Asterias αναγνωρίζοντας την αξία της εργασίας στην κοινωνική ένταξη των νέων με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, δώρισε στο τμήμα ραπτικής του ιδρύματος σε άριστη συνεργασία με την κα Αρωνιάδα Χριστίνα, πρώτες ύλες για τη κατασκευή εορταστικών προϊόντων του Ιδρύματος που θα διατεθούν εν είδει δωρεών σε εταιρικούς υποστηρικτές του ιδρύματος. 

Η Asterias, ως δημιουργικό γραφείο, γνωρίζει τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς και καλεί, φέτος ακόμα περισσότερο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που όλοι βιώνουμε,  να συμβάλλουμε όλοι στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους.