Claire’s choice

 Ηello again, SayYessers!!! Eίστε έτοιμοι για τσίκνισμα;

Τσικνοπέμπτη σήμερα και για να… τιμήσουμε τη μέρα χρειαζόμαστε τρία ή μάλλον τέσσερα βασικά “συστατικά”: καλό φαγητό, καλή μπύρα, τον απαραίτητο εξοπλισμό από την Expert… και φυσικά καλή παρέα!

Για τα τρία πρώτα εδώ είμαι εγώ! Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Πώς διαλέγουμε καλό κρέας…

Το ρεπορτάζ μου το έκανα και οι ειδικοί του κρέατος συμφωνούν στα εξής:

-Το κρέας που θα επιλέξετε πρέπει να είναι σκληρό, συμπαγές και στεγνό.

-Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο! Όσο πιο κόκκινο είναι το χρώμα στο κρέας – και απλώνεται σε όλη την επιφάνειά του – τόσο πιο μαλακό θα είναι όταν μαγειρευτεί.

– Όταν βλέπουμε ότι το λίπος έχει κίτρινο χρώμα και είναι στεγνό σημαίνει ότι το κρέας δεν έχει διατηρηθεί σωστά.

Πώς ψήνουμε… μερακλίδικα!

Στο σημερινό newsletter της Expert  https://www.expert-hellas.gr/ υπάρχουν όλα τα μυστικά του τέλειου ψησίματος!

Δείτε κάποια tips για να γίνετε ο καλύτερος ψήστης της παρέας!

– Δεν αλατίζουμε το κρέας πριν το βάλουμε στη φωτιά γιατί στεγνώνει.

– Δεν ξεχνάμε τη μαρινάδα! Έτσι θα είναι το κρέας ζουμερό.

– Όταν γίνει το κρέας, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Για παράδειγμα την μπριζόλα πρέπει να την αφήσουμε 5-10 λεπτά για να μη χαθούν οι χυμοί της.

Aν όμως δεν έχεις το σωστό “εργαλείο” ψησίματος, τι ψήστης είσαι;

Η δική μου επιλογή είναι: Delonghi BQ80.X Ηλεκτρική Ψηστιέρα 2450W. Δες την εδώ https://www.expert-hellas.gr/shop/delonghi-bq60-x/

Για να βρεις τις καλύτερες ψηστιέρες ρίξε μια ματιά εδώ. https://www.expert-hellas.gr/product-category/eidi-spitiou-mikrosyskeyes/ygieini-diatrofi/psistieres/

Και πάμε τώρα να μιλήσουμε για απόλαυση, δηλαδή για Kaiser! Επειδή έχω δοκιμάσει πολλές, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για την πολύ πλούσια γεύση της. Η Kaiser συνδυάζεται τέλεια με κρέας, σνίτσελ, ποικιλίες κρεατικών, ζουμερά κοτόπουλα, λουκάνικα… Πεινάσατε ε; Εντάξει, σταματάω! Καλή Τσικνοπέμπτη!

Υ.Γ. Περιμένω εντυπώσεις, ξέρετε πού θα με βρείτε!!!