12)Πώς να καταλάβετε αν έχουν χακάρει το κινητό σας

Υπάρχουν αρκετά σημάδια που αποκαλύπτουν ότι το smartphone σας μπορεί να έχει παραβιαστεί:
“Τα πιο συνηθισμένα σημάδια παραβίασης μιας συσκευής είναι ότι η μπαταρία αδειάζει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, φαίνεται να καταναλώνετε πιο πολλά δεδομένα, παρόλο που οι συνήθειες
περιήγησής σας στο internet δεν έχουν αλλάξει, η λειτουργία GPS ή η χρήση δεδομένων (είτε το Wi-Fi είτε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) φαίνεται να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται από μόνη της, και τυχαία αναδυόμενα διαφημιστικά παράθυρα ή άγνωστες εφαρμογές εγκαθίστανται χωρίς να το επιτρέψετε”. Τα παραπάνω λέει ο ερευνητής κακόβουλου λογισμικού της ESET, Lukas Stefanko. Ένα άλλο σημάδι είναι ότι εφαρμογές που προηγουμένως λειτουργούσαν μια χαρά αρχίζουν να παρουσιάζουν περίεργη συμπεριφορά, όπως ξαφνική εκκίνηση, κλείσιμο ή διακοπή λειτουργίας και εμφάνιση απροσδόκητων σφαλμάτων. Ωστόσο, λέει ο Stefanko, αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις εφαρμογές -μπορεί να παρατηρήσετε ότι και το smartphone σας και το σύστημά του αρχίζουν να συμπεριφέρονται περίεργα. Άλλα σημάδια παραβίασης της συσκευής σας είναι ότι λαμβάνετε περίεργες κλήσεις ή περίεργα μηνύματα ή ότι το ιστορικό κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου περιλαμβάνει περίεργες και άγνωστες καταχωρήσεις λόγω ορισμένων τύπων κακόβουλου λογισμικού που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις ή να στείλουν μηνύματα σε διεθνείς αριθμούς υψηλής χρέωσης. Και ας μην ξεχνάμε ένα από τα πιο προφανή σημάδια: αν το Android τηλέφωνό σας έχει πληγεί από ransomware, απλά η συσκευή σας θα κλειδωθεί και δεν θα μπορείτε να την ανοίξετε.

2 8εμα

Το στιλ και η αισθητική συναντούν την τεχνολογία και την ποιότητα ήχου στο νέο XBOOM 360 RP4 ασύρματο ηχείο της LG

Το νέο XBOOM 360 RP4 speaker της LG Electronics (LG), συνδυάζει εκπληκτική τεχνολογία, σχεδιασμό υψηλής αισθητικής και μια οπτικοακουστική εμπειρία άλλου επιπέδου, που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Χάρη στο κωνικό του σχήμα και τη νέα τεχνολογία βέλτιστης δομής ανακλαστήρα της LG, ο ήχος μπορεί να διασπείρεται πιο μακριά στον χώρο και προς κάθε κατεύθυνση! Το εσωτερικό του XBOOM 360 «κρύβει» μέσα του ένα tweeter από τιτάνιο, που συμπιέζει τις ψηλές νότες και τις διοχετεύει δυναμικά σε κατεύθυνση 360 μοιρών, καθώς και ένα woofer 5,25 ιντσών από ίνες γυαλιού, που δημιουργεί δυναμικά μπάσα, χαρίζοντας πλούσιο ήχο. Σχεδιασμένο για να δημιουργεί ατμόσφαιρα όχι μόνο μέσω του ποιοτικού ήχου, το XBOOM 360 RP4 διαθέτει τη δυνατότητα, μέσω της εφαρμογής XBOOM, να προσαρμόζει τον φωτισμό που παράγει ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.