φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σήμερα λέω να μην κάνουμε τίποτα. Είναι η λεγόμεη τέχνη του να μην κάνεις τίποτα.

Σας φαντάζει απίθανο να συμβεί ε; Λογικό αφού σε κάθε στιγμή της ζωής μας κάτι κάνουμε. Είτε πρόκειται για κάποια συνάντηση, είτε για κάποια τηλεφωνική επικοινωνία, είτε για κάποια εργασία, είτε για ένα απλό σερφάρισμα στο internet πάντα αναζητούμε τρόπους να νιώθουμε ότι είμαστε απασχολημένοι.

Αν δεν βρούμε κάτι να κάνουμε τότε έρχεται η πλήξη. Και η πλήξη είναι πολύ επικίνδυνη.

Ή μήπως έτσι νομίζουμε; Οι απόψεις διίστανται. Το να ζεις μια ζωή γεμάτη πλήξη δεν μου ακούγεται και πολύ σπουδαία εξέλιξη στη ζωή.

Το θέμα είναι η ισοροπία. Ίσως κάποιες στιγμές να αναπολείς αυτές τις ήσυχες και μοναχικές στιγμές που είχαν οι γονείς και οι παππούδες μας χωρίς τεχνολογικούς περισπασμούς. Ίσως κάποιες άλλες στιγμές να νιώθεις μισός αν για παράδειγμα δεν έχει σήμα το κινητό σου.

Και ο εγκέφαλός μας έχει υιοθετήσει τον τρόπο ζωής του να εργαζόμαστε πάντα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά τη νύχτα. Επειδή ο εγκέφαλος εξακολουθεί να επεξεργάζεται πράγματα.

Η ξεκούραση είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της διαδικασίας μιας υγιούς ζωής και πολλοί από εμάς δεν το καταλαβαίνουμε αυτό. Εξακολουθούμε να θέλουμε να είμαστε πάντα απασχολημένοι με το να βελτιωνόμαστε καθημερινά και πολλές φορές αψηφούμε τα σημάδια που μας στέλνει ο οργανισμός μας ότι χρειάζεται

Δεν κατάλαβα τι ήταν μέχρι που είδα αυτό το βίντεο στο YouTube που έφτιαξε ο Cole Hastings. Είναι ένα πολύ καλό βίντεο και προσωπικά, μου αρέσει το κανάλι του, πρέπει να το δείτε (δεν με πληρώνει για αυτό :)).

Και ο Κόουλ είπε κάτι που με χτύπησε εντελώς:

«Τα πάντα γίνονται στο τίποτα. Και σε εκείνες τις στιγμές που δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να είστε, γνωρίζετε πραγματικά τον εαυτό σας. Και πραγματικά αγαπάς τον εαυτό σου και είσαι εντάξει με τον εαυτό σου. Κάθε μεγάλη ιδέα, εφεύρεση, ξεκίνησε από το τίποτα».

Και τότε ήταν που κατάλαβα.

Κατάλαβα ότι δεν έδινα χρόνο στον εαυτό μου να απολαύσει τη διαδικασία των πραγμάτων που υποτίθεται ότι έλεγα στον εαυτό μου ότι αγαπώ. Απλώς τα έκανα λόγω της βαριάς καθημερινότητας και απλώς για να πω στον εαυτό μου ότι κάνω κάτι με τη ζωή μου.

Για να καθαρίσω αυτό το μυαλό μου, αποφάσισα να πάω στη στέγη του σπιτιού μου και να κοιτάξω τον ουρανό και τον ήλιο που έδυε.

Ήταν μια όμορφη στιγμή και μπορώ να πω ότι με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πώς όλα όσα έκανα ήταν επειδή αγαπώ τον εαυτό μου και θέλω να δω καλύτερα τον εαυτό μου, αλλά δεν πρόβαλα αυτή την αγάπη για τον εαυτό μου με τις ενέργειες που έκανα .

Ήταν στη δράση του να μην κάνεις τίποτα που όλα διαμορφώθηκαν μαζί. Όπως είπε ο Κόουλ στο βίντεό του.

Και αυτό με βοήθησε να καταλάβω ότι μερικές φορές είναι υγιές και απόλυτα ανθρώπινο να ξαπλώνω ή να καθίσω και απλά να EXIS T.

Καθάρισε επίσης το μυαλό μου και μου έδωσε μια διαφορετική προσέγγιση απέναντι στις καταστάσεις που αντιμετώπιζα στη ζωή μου αυτή τη στιγμή.

Και είναι ωραία, είναι τόσο ωραία να είμαστε ελεύθεροι από αυτόν τον άχρηστο πόνο που δίνουμε στον εαυτό μας καθαρά για να νιώσουμε ότι περνάμε πράγματα.

Το να μην κάνω τίποτα θα κάνει κάτι που θα κάνω από καιρό σε καιρό. Φυσικά, δεν θέλω να το κάνω συχνά γιατί, διάολο, θέλω να κάνω ενδιαφέροντα πράγματα και στη ζωή μου. Αλλά το να μην κάνουμε τίποτα, μερικές φορές, είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να κατανοήσουμε τα πάντα.