Ας γνωρίσουμε τον Ροδίτη Αλεπού

Η Σαρακοστή είναι εδώ και μαζί της έχουν έρθει και οι ανοιξιάτικες μέρες. Η διάθεσή μας να συναντηθούμε με τα αγαπημένα πρόσωπα γύρω από νηστίσιμους- και όχι μόνο- μεζέδες είναι πιο έντονη από ποτέ.
Σε οικογενειακό τραπέζι, σε ένα τσιπουράδικο, σε μια εκδρομή, το Δεκαράκι Ροδίτης, είναι το ιδανικό απόσταγμα που θα απογειώσει κάθε περίσταση και κάθε γεύμα όπως και με όποιον επιλέξουμε να το μοιραστούμε, καθώς είναι εξαιρετικός σύντροφος των γεύσεων και αρωμάτων των περισσότερων παραδοσιακών πιάτων της ελληνικής κουζίνας.

Δεκαράκι Ροδίτης: Το κλειδί της επιτυχίας του!
Το Δεκαράκι Ροδίτης, παράγεται μόνο από τη ροζέ ποικιλία του σταφυλιού Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου που θεωρείται ο καλύτερος κλώνος του σταφυλιού Ροδίτη, με μικρότερες ρόγες και χαρακτηριστικό καφερόδινο χρώμα, όπως της Αλεπούς.
Η συγκεκριμένη ποικιλία ευδοκιμεί εξαιρετικά στο έδαφος της περιοχής του Τυρνάβου, Δαμάσι. Αυτό που κάνει τον Τύρναβο και ιδιαίτερα το Δαμάσι ιδανικό τόπο για καλλιέργεια είναι το λεγόμενο terroir της περιοχής, δηλαδή ο συνδυασμός εδάφους και μικροκλίματος που αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας του Δεκαράκι Ροδίτη! Το απόσταγμα ξεχωρίζει για τα καθαρά, λεμονάτα αρώματα, τη δροσιστική οξύτητα, τη φρεσκάδα και ισορροπία γευστικών χαρακτηριστικών, στοιχεία που του προσδίδουν «ευρωπαϊκή» στόφα και ευελιξία στο τραπέζι.

Ένα απόσταγμα… διαμάντι!
Χάρη στον μονοποικιλιακό του χαρακτήρα, το Δεκαράκι Ροδίτης προσλαμβάνει στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του σταφυλιού που αναδεικνύονται και ενισχύονται αριστοτεχνικά μέσα από την τέχνη και τα μυστικά της διαδικασίας απόσταξης, που πραγματοποιείται σε χάλκινους άμβυκες. Το αποτέλεσμα; Ένα απόσταγμα-διαμάντι, χωρίς γλυκάνισο, με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, που ξεχωρίζει για τα διακριτά αρώματά του και αναδεικνύει την διαχρονική και παραδοσιακή γεύση του τσίπουρου που όλοι αγαπάμε. Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση αφού προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς με φαγητό και αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τουλάχιστον τα μισά πιάτα της ελληνικής κουζίνας προσκαλώντας μας να δημιουργήσουμε ακόμη και ένα all Roditis dinner!

Πώς δημιουργούμε ένα all Roditis τραπέζι
Το πρώτο βήμα είναι να προμηθευτούμε τον αρμονικό Ροδίτη και να τον βάλουμε στο ψυγείο καθώς καταναλώνεται ιδανικά στους 10ο C. Έπειτα επιλέγουμε τους αγαπημένους μεζέδες που θα απογειώσουν το απόσταγμα. Τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά, ελαφριές σαλάτες, αλοιφές και ψητά της ώρας και για εκείνους που δεν νηστεύουν. Στρώνουμε τραπεζομάντηλο και απολαμβάνουμε την ημέρα με τη συνοδεία μουσικών μελωδιών.

Στην υγειά μας!
www.dekaraki.gr
www.facebook.com/todekaraki
www.instagram.com/todekaraki/