Τα πολεμικά πλοία της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου ζωντανεύουν στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία, μία πιστή αποτύπωση που καθίσταται δυνατή χάρη στις τεχνολογίες αιχμής πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου την περίοδο αυτή στο πλαίσιο του έργου ΝΑΥΣ.
Η Γαλλική φρεγάτα Αrmide, η Βρετανική ναυαρχίδα Asia, η Ρωσική ναυαρχίδα Azov και η Oθωμανική ναυαρχίδα Kuh-I Revan, τέσσερα από τα πολεμικά πλοία που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου, με τη συνδρομή των τεχνολογιών αιχμής παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε τρισδιάστατη εκτύπωση.
Με τη συνδρομή μίας διεπιστημονικής ομάδας έγινε δυνατή η λεπτομερής ψηφιακή σχεδίαση και η υπό κλίμακα εκτύπωση και μάλιστα με μοναδική πιστότητα στην όψη, τη μορφή και τη ναυπηγική γεωμετρία του κάθε πλοίου. Το αφιέρωμα στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου αποτελεί τμήμα της επετειακής έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. ο Αγώνας στη Θάλασσα» η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και φιλοξενείται έως 29 Μάϊου 2022 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Απαραίτητη είναι μόνο η έκδοση δελτίων εισόδου εδώ. http://eticket.eef.edu.gr/app/#/welcome

 

2 8ΕΜΑ

ΠΥΞ ΛΑΞ – Καλοκαίρι 2022: Το Ταξίδι Συνεχίζεται…

Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μας θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Της πιο ανθρώπινης. Αυτής που συνδέει ήχο και λόγο. Που παρηγορεί. Που εμπνέει. Που μοιράζεται. Οι Πυξ Λαξ μας σπρώχνουν έξω από το σπίτι…πυξ λαξ, και μας προσκαλούν σε ένα γιορταστικό καλοκαίρι, στις συναυλίες τους που θα ξεκινήσουν στις 28 Μαΐου, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, ενώ οι Πυξ Λαξ θα δώσουν συναυλίες και στην Κύπρο αλλά και στην Αυστραλία.