11).Vegan Easter cookies

 

Αριστέα Δαβράδου
Εναλλακτική Ζαχαροπλάστης

Σήμερα θα φτιάξουμε vegan πασχαλινά κουλουράκια!

 

🍪

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι μαλακό

120 γρ. ζάχαρη καρύδας

100 γρ. χυμός πορτοκάλι

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

120 γρ. ηλιέλαιο

1/2 κ.γ. μαχλέπι

2 γρ. μαστίχα

1/4 κ.γ. καρδαμο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

Παρασκευή μίγματος:

-Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κάρδαμο, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το μπέικιν, τη βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη.

-Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν.

-Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10′.

-Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12′ στους 170° ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας επιτυχία!