Σήμερα θα φτιάξουμε vegan πασχαλινά κουλουράκια!
Υλικά:
400 γρ. αλεύρι μαλακό
120 γρ. ζάχαρη καρύδας
100 γρ. χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
120 γρ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. μαχλέπι
2 γρ. μαστίχα
1/4 κ.γ. καρδαμο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
Παρασκευή μίγματος:
-Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κάρδαμο, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το μπέικιν, τη βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη.
-Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν.
-Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10′.
-Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12′ στους 170° ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία!