Καθαριστικά… που δεν φαντάζεστε!

Ξέρατε ότι η κέτσαπ μπορεί να λειτουργήσει ως καθαριστικό;

Σε ασημικά που έχουν μαυρίσει ή μπρούτζινα σκεύη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κέτσαπ για τον καθαρισμό τους. Θα δείτε ότι όχι μόνο θα καθαρίσουν αλλά θα βρουν και τη χαμένη λάμψη τους!

Βάλτε λίγη ποσότητα κέτσαπ σε ένα πανί και περάστε τα σκεύη σας. Στη συνέχεια, με λίγο νερό αφαιρέστε την κέτσαπ και καθαρίστε τα καλά. Στο τέλος με ένα καθαρό στεγνό πανί σκουπίστε καλά τα σκεύη.

Αλάτι σε ρόλο… καθαριστή!

Αν έχετε λεκέ από κρασί πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ρίξτε αλάτι πάνω στον λεκέ και θα απορροφήσει αρκετό από το κρασί. Πριν βάλετε στο πλυντήριο το ρούχο, αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό.

Επίσης, αν θέλετε να καθαρίσετε το γυάλινο δοχείο της καφετιέρας σας, ανακατέψτε αλάτι με λίγο πάγο. Βάλτε το μίγμα μέσα στο δοχείο και ανακατέψτε το καλά. Στη συνέχεια ξεπλύντε το και οι λεκέδες από καφέ θα έχουν φύγει.

Για να καθαρίσετε τη σκουριά από οποιαδήποτε επιφάνεια ανακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, τρίψτε με το μίγμα τη σκουριά και αφήστε το για λίγη ώρα (περίπου 10 λεπτά). Τέλος, καθαρίστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι.

Μαγειρική σόδα στον τοίχο!

Τα παιδιά σας γράφουν και ζωγραφίζουν στους τοίχους; Καθαρίστε τους τοίχους εύκολα χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Ρίξτε λίγη σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψτε πάνω στον λεκέ. Και… ώρα για νέες ζωγραφιές!!

Της Κικής Δρίτσα