Το “Νησί των θεών” η νέα πρωτεύουσα των ψηφιακών νομάδων

Εξωτικά τοπία, χρυσαφένια άμμος, τιρκουάζ νερά και χαμηλό κόστος ζωής… Ωραία δεν θα ήταν να δουλεύαμε από το “Νησί των θεών”;

Το Μπαλί, που το χαρακτηρίζουν “Νησί των θεών”, έχει γίνει o πιο συναρπαστικός προορισμός σε όλο τον κόσμο για τους ψηφιακούς νομάδες, καθώς προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να εξασφαλίσουν βίζα για να ζήσουν και να εργαστούν από μέρη που είχαν ονειρευτεί! Ο εκπληκτικός προορισμός, ο οποίος φημίζεται για τα τοπία, τους ιστορικούς ναούς και τον χαλαρό τρόπο ζωής του, έχει εδώ και καιρό προσελκύσει ταξιδιώτες που έχουν κουραστεί από τη συμβατική δουλειά γραφείου, καλώντας τους να εργάζονται πλέον με θέα εξωτικές παραλίες!

Ενώ ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών εργάζεται εξ αποστάσεως εδώ και χρόνια, ο αντίκτυπος της πανδημίας οδήγησε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αμφισβητήσουν τις εργασιακές τους συνήθειες, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών που αποφασίζουν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Ευτυχώς για αυτούς τους ταξιδιώτες, η αλλαγή έγινε εγκαίρως, καθώς το Μπαλί – ένας από τους πιο δημοφιλείς και αναμφισβήτητα πιο όμορφους προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία – άρχισε επίσημα να προσφέρει ψηφιακή νομαδική βίζα.

Το νησί -που είναι λίγο μικρότερο από την Κρήτη- φιλοδοξεί να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα των ψηφιακών νομάδων. Το θερμό κλίμα και η ιδιαίτερα ελκυστική κουλτούρα του συγκαταλέγονται στους λόγους που αποτελεί πόλο έλξης για τους ψηφιακούς νομάδες.

Η ειδική βίζα που προβλέπεται για τους ψηφιακούς νομάδες έχει αρχική ισχύ 60 ή 180 ημερών. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να εισέλθουν με την επιλογή των 60 ημερών μπορούν να την παρατείνουν δύο φορές ακόμη, κάθε φορά για άλλες 60 ημέρες, δίνοντας ουσιαστικά στους ταξιδιώτες συνολικά έξι μήνες για να απολαύσουν την εργασία εξ αποστάσεως από το Μπαλί. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας εξακολουθεί να επεξεργάζεται σχέδια για να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ψηφιακή νομαδική βίζα μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά η ειδική βίζα που έχει προβλεφθεί μέχρι στιγμής είναι η ιδανική λύση για όσους αναζητούν σύντομο έως μεσαίο χρόνο εργασίας εξ αποστάσεως από… τον παράδεισο.

info

Η οικονομία του νησιού βασίζεται στον τουρισμό και στη γεωργία. Το Μπαλί είναι ο δημοφιλέστερος και πιο προσοδοφόρος τουριστικός προορισμός της Ινδονησίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι Ινδουιστές, και αποτελεί εξαίρεση στη Μουσουλμανική Ινδονησία. Στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 ναοί.