Let’s taste the caramel… feeling!

 Σήμερα είναι η μέρα των… καραμελωμένων μήλων! 

Αν σας αρέσουν oι Halloween παραδόσεις ή απλά αν σας αρέσουν οι γλυκές και φρουτώδεις γεύσεις, ελάτε να φτιάξουμε καραμελωμένα μήλα γρήγορα και εύκολα!  

Θα χρειαστούμε:

1 κιλό μήλα (μικρά)
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι γλυκόζη
½ φλιτζάνι νερό
1 κ.σ. ξίδι
5 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
10 ξυλάκια

Πώς γίνεται:

Πλένουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Μετά ένα-ένα τα τρυπάμε στο κέντρο με ένα ξυλάκι και το στερεώνουμε.

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει το σιρόπι.

Κρατώντας τα μήλα από τα ξυλάκια τους, τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Πρέπει να καλυφθούν από το σιρόπι ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια βάζουμε τα μήλα για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα μπολ με κρύο νερό και τέλος τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε αντικολλητική κόλλα. Έτοιμα!

 Τips 

  • Μπορείτε να επιλέξετε και άλλα χρώματα ζαχαροπλαστικής για πιο πλούσιο οπτικό αποτέλεσμα. Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να δώσουν στα καραμελωμένα μήλα τους το χρώμα που τους αρέσει περισσότερο.
  • Διακοσμήστε τα μήλα με ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας μαζί με τα παιδιά, κάνοντας τρομακτικά, αστεία ή γλυκούλικα σχέδια, ανάλογα με τη διάθεσή σας.

 Για chocolate lovers…

Aν θέλουμε στα καραμελωμένα μήλα μας να προσθέσουμε σοκολάτα ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

– Λιώνουμε 100 γρ. σοκολάτα σε κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

– Στη συνέχεια βάζουμε τα καραμελωμένα μήλα μέσα στη σοκολάτα.

– Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά αν θέλουμε τα διακοσμούμε με καρύδα, ξηρούς καρπούς κ.α.