Αξίζει να έχω ιδιωτική ασφάλεια για την υγεία μου;

Τα τελευταία χρόνια ειδικά και με την περίοδο της πανδημίας παρατηρούμε μια αύξηση στην
ζήτηση ιδιωτικών συμβολαίων ασφάλισης υγείας. Σε πολλές περιπτώσεις οι καταναλωτές είχαν λανθασμένη ή ελλιπή ενημέρωση για τα νοσοκομειακά συμβόλαια με αποτέλεσμα να τα θεωρούν ως και είδος πολυτελείας.

Με τις συνθήκες όμως που επικρατούν στο Ε.Σ.Υ πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να
ασφαλιστούν ιδιωτικά για να συμπληρώσουν τις ελλείψεις του δημοσίου εξασφαλίζοντας επίσης τυχόν δαπάνες που θα χρειαζόταν να πληρώσουν σε κάποιο σοβαρό περιστατικό υγείας δικό τους ή της οικογένειάς τους.

Στην ερώτηση λοιπόν αν αξίζει να έχω ιδιωτική ασφάλιση για την υγεία μου η απάντηση χωρίς
δεύτερη σκέψη είναι πως ναι αξίζει και οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί.
Αρχικά διαθέτοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας για εμάς και την οικογένειά μας
εξασφαλίζουμε την ηρεμία μας διότι δεν χρειάζεται να αγχωθούμε εάν προκύψει κάποιο
περιστατικό, από το πιο απλό έως και το πιο σοβαρό, διότι πρώτον έχουμε δίπλα μας τον
ασφαλιστικό μας σύμβουλο ο οποίος θα μας κατευθύνει για όλες τις κινήσεις που πρέπει να
κάνουμε και δεύτερον έχουμε την ασφαλιστική μας εταιρεία η οποία θα αναλάβει να μας καλύψει μέχρι το ποσόν που έχει συμφωνηθεί κατά την σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης.
Ένας επιπλέον λόγος είναι διότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας συνήθως διαθέτουν από επαρκή έως πολύ μεγάλα ποσά κάλυψης ανά νοσηλεία ή ανά ασφαλιστικό έτος και πρόσβαση σε πληθώρα ιδιωτικών νοσηλευτηρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεδομένο που μας επιτρέπει να έχουμε την ελευθερία της επιλογής και όχι να περιοριζόμαστε στον Δημόσιο τομέα και τις αναμονές που τον συνοδεύουν.
Θα προσθέσω ακόμα ότι μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης εξασφαλίζουμε πολλών ειδών έξτρα
παροχές που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας όπως κάλυψη ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών, διαγνωστικές εξετάσεις, επείγουσες αερομεταφορές, επισκέψεις σε ευρύ δίκτυο ιατρών και πολλά άλλα.
Κλείνοντας, αυτό που έχω να επισημάνω είναι πως για κάθε άνθρωπο είναι σίγουρο πως οι λόγοι για τους οποίους θα προβεί σε μια ασφάλεια υγείας μπορεί να διαφέρουν διότι υπάρχουν ξεχωριστές και μοναδικές ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση του ασφαλιστικού μας συμβούλου είναι καθοριστική για την επιλογή του κατάλληλου προγράμματος που θα μας καλύψει ακριβώς την στιγμή που θα το χρειαστούμε!

 

Χρυσούλα Βλάχου
Ασφαλιστική & Επενδυτική Σύμβουλος Website: www.cpvinsurance.gr Email: cpvinsurance@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/cpvinsurance Instagram: https://www.instagram.com/cpvinsurance/