Ποιοι είναι οι καλύτεροι γαμήλιοι προορισμοί στην Ελλάδα

Το ταξίδι του μέλιτος σε κάποιον από τους προορισμούς της χώρας μας είναι σίγουρα  ιδανική επιλογή και γι’ αυτό πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο ψηφίζουν Ελλάδα!

Τους καλύτερους γαμήλιους προορισμούς της Ελλάδας παρουσιάζει η μεγάλη διεθνής έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρείας Stasher μέσα από την αξιολόγηση βαθμολογιών με κριτήρια που συνδέονται με τη διαμονή, τα εστιατόρια, τους πόλους έλξης και τις καιρικές συνθήκες.

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 33%, λόγω χαλάρωσης των μέτρων κατά του Covid-19, αλλά και των εξαιρετικών καταλυμάτων.

Στην κορυφή η Κρήτη

Η Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη θέση με βαθμολογία 78/100 λόγω κλίματος, ακτών και φαγητού. Στη δεύτερη θέση με 77/100 βρίσκεται η Κάρπαθος. Ακολουθεί η Μήλος με 74/100. Στη λίστα με τους πιο περιζήτητους προορισμούς βρίσκεται επίσης η Κάλυμνος, η Αστυπάλαια, η Ρόδος και η Ίος.

Κάρπαθος: Γραφικά χωριά και εξωτικές παραλίες

«Η Κάρπαθος διαθέτει τις «πρώτες ύλες» για να αναδειχθεί σε προορισμό νεονύμφων. Τα γραφικά και παραδοσιακά χωριά μας, οι εξωτικές παραλίες ασύγκριτης ομορφιάς, η τοπική κουζίνα, η ποιοτική διαμονή και το εύρος επιλογών για παραθερισμό και ειδικές μορφές τουρισμού συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για νιόπαντρα ζευγάρια. Για τον λόγο αυτό προγραμματίζονται συναντήσεις στη διεθνή έκθεση WTM με bloggers και δημοσιογράφους που στοχεύουν και στον τουρισμό ζευγαριών και νεονύμφων», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός

Κάλυμνος: Το νησί των αναρριχητών και της άγριας ομορφιάς

«Η Κάλυμνος έχει διανύσει μία πολύ ικανοποιητική τουριστική σεζόν με υψηλές επιδόσεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ενδεικτικά, σημαντική είναι αύξηση των αεροπορικών αφίξεων από Απρίλιο μέχρι τέλη Αυγούστου κατά 85,3% σε σχέση με το 2019, ενώ η επισκεψιμότητα ήταν σαφώς ενισχυμένη από τους ομογενείς, αλλά και μέσω tour operators. Το πλήθος επιλογών όπως οι καταδύσεις και τα εκατοντάδες αναρριχητικά πεδία έχουν συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ και ο γαμήλιος τουρισμός διαθέτει προοπτικές», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

Ίος: Το νησί του φωτός…

«Εφέτος στην Ίο κάναμε ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, γεγονός που φαίνεται και από τις αυξημένες ακτοπλοϊκές αφίξεις τον Σεπτέμβριο κατά 13,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Ενδιαφέροντα όπως ο περιπατητικός τουρισμός, το Ios Festival, οι θαλάσσιες δραστηριότητες και η γαστρονομία εμβαθύνουν το τουριστικό κάλεσμα μας. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και ο γαμήλιος τουρισμός ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο που συνετέλεσε και στην αύξηση των αφίξεων», είπε ο δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας.

Αστυπάλαια: «Η πεταλούδα του Αιγαίου»

«Η Αστυπάλαια εξελίσσεται σε προορισμό αυθεντικότητας, ποιότητας και αειφορίας κερδίζοντας έδαφος και στις αφίξεις από το εξωτερικό. Η άνοδος που επετεύχθη εφέτος είναι εντυπωσιακή με 52% αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις και 7,4% ακτοπλοϊκώς από Μάιο μέχρι και Αύγουστο σε σχέση με το 2019, δικαιώνοντας τη νέα στρατηγική που έχει υιοθετηθεί. Με συμμάχους τα ειδυλλιακά τοπία, τη γαστρονομία και τις άριστες υπηρεσίες των επαγγελματιών, ο τουρισμός νεονύμφων έχει τη δική του θέση και μπορεί να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν», αναφέρει ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.