Ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι

Η οικογένεια και οι φίλοι θα γεμίσουν το σπίτι με χαρά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Και φυσικά δεν θα λείψουν τα γιορτινά τραπέζια!

Δείτε κάποιες ιδέες για να διακοσμήσετε το τραπέζι των Χριστουγέννων!

Αρχικά, εστιάζουμε σε ένα κεντρικό στοιχείο και δημιουργούμε – επεκτεινόμαστε με βάση αυτό. Τι μπορεί να είναι: Μια σύνθεση με αλεξανδρινά και κεριά, ένα μεγάλο αρωματικό κερί σε γυάλα μαζί με χριστουγεννιάτικες μπάλες, γυάλες με νερό, ρεσώ και γκι ή ου, μια σύνθεση με κουκουνάρια σε χρυσό ή λευκό και ασημί χρώμα…

Μια άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσετε μεγάλα κηροπήγια κατά μήκος του τραπεζιού που θα δώσει μια αίσθηση επισημότητας και ξεχωριστού στιλ στο τραπέζι σας.

Tip

Κρεμάστε χριστουγεννιάτικα στολίδια στο φωτιστικό οροφής που βρίσκεται πάνω από το τραπέζι.

Minimal or Maximal?

Aν θέλετε κάτι απλό και κομψό μπορείτε να προμηθευτείτε μικρά βαζάκια στα οποία θα βάλετε κλαδάκια από έλατο. Κάθε βαζάκι είναι ωραίο να το συνοδεύει μία καρτούλα με ευχή για τον κάθε καλεσμένο σας. Μην περιορίζεστε στα κλασικά χρώματα των Χριστουγέννων, τολμήστε τον συνδυασμό άσπρου μαύρου/γκρι.

Αν πάλι είστε οπαδοί του μαξιμαλισμού, μπορείτε να δημιουργήσετε κατά μήκος, στη μέση του τραπεζιού, μια μεγάλη σύνθεση πάνω σε ένα ράνερ κόκκινου ή χρυσού χρώματος. Μια ιδέα είναι να υπάρχει στο κέντρο μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη σύνθεση αποτελούμενη από έλατο, γκι και ου μαζί με χρυσές πινελιές για extra glam. Δεξιά και αριστερά σε όλο το μήκος του τραπεζιού μπορείτε να διατηρήσετε κάποιο στοιχείο της σύνθεσης (π.χ. κλαδάκια από έλατο) και να το παντρέψετε με κουκουνάρια και κεριά. Μια ωραία χριστουγεννιάτικη κάρτα για κάθε καλεσμένο σας θα ολοκληρώσει τη διακόσμηση και θα δώσει μία… τρυφερή νότα!

Καλές γιορτές!