ΜΑΚΒΕΛ: Κάνει ξανά… τη διαφορά!

Η ΜΑΚΒΕΛ κάνει ξανά τη διαφορά με μια νέα μοναδική συνταγή με 5 δημητριακά που ήρθε να ανατρέψει την κλασσική γεύση των ζυμαρικών.

Η νέα σειρά με 5 δημητριακά περιλαμβάνει: Λαζανάκι, Kριθαράκι, Πένες Ριγέ, Σπαγγετίνη Νο 10, Σπαγγέτι Νο 6. Δείτε τα εδώ.

Τα 5 συστατικά που κάνουν τη διαφορά… στη γεύση και την υγιεινή διατροφή

Το σκληρό σιτάρι, το καλαμπόκι, το κριθάρι, η βρώμη και το δίκοκκο στάρι αναβαθμίζουν τη γεύση και έχουν κερδίσει πάρα πολλούς oπαδούς της υγιεινής διατροφής και του fitness.

Ήξερες ότι…

Τα δημητριακά αποτελούν τη σπουδαιότερη κατηγορία καλλιεργούμενων φυτών για τη ανθρώπινη διατροφή. Πρόκειται για μονοετή φυτά που σπέρνονται και θερίζονται σε ένα έτος. Το σιτάρι είναι το πιο διαδεδομένο δημητριακό στην Ευρώπη και εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σελήνιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με πολλά οφέλη όπως η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και η συμβολή στην καλή λειτουργία του θυρεοειδή.

Εναλλακτικά και πεντανόστιμα!

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με vegan πιάτα by ΜΑΚΒΕΛ!

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρέπει να τους χωράει όλους! Σας προτείνουμε δύο vegan συνταγές για το γιορτινό τραπέζι σας με πρωταγωνιστές τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ φυσικά!

Μεθυσμένο λαζανάκι με μανιτάρια Portobello & Button

 

 

Θα χρειαστούμε:

ΜΑΚΒΕΛ Λαζανάκι/5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

Για το πέστο:

1 φλ. μπρόκολο

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. χυμό λεμόνι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Βασιλικό

Αλάτι

 

 

Για τη σάλτσα:

200 γρ. μανιτάρια Portobello

200 γρ. μανιτάρια Button

50 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες

Μαύρο πιπέρι

 

Πώς γίνεται:

Βράζουμε τα ζυμαρικά και παράλληλα ετοιμάζουμε το πέστο μπρόκολου βάζοντας όλα τα υλικά για το πέστο σε μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το κρασί. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Κρατάμε ένα 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και προσθέτουμε το λαζανάκι στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε καλά τα μανιτάρια με το λαζανάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μετά προσθέτουμε το πέστο μπρόκολου.

Τip

Γαρνίρουμε με λίγο κουκουνάρι και αν θέλουμε προσθέτουμε vegan τριμμένο τυρί σε κάθε πιάτο.

Πένες με λαχανικά και σάλτσα από κάσιους!

 

Θα χρειαστείτε:

Πένες Ριγέ/5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

2 κολοκύθια

100 γρ. κάσιους

Ελαιόλαδο

 

 

 

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. μαγιά

1 κούπα κάσιους (ωμά)

1 κούπα γάλα αμυγδάλου

Χυμός από 1 λάιμ

Φρέσκο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδου

 

 

Πώς γίνεται:

Βράζουμε τα κάσιους και μετά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε.

Βράζουμε τις Πένες Ριγέ/ 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τοποθετούμε στα πιάτα τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και στο τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα.

Tip

Μπορείτε να προσθέσετε όποια λαχανικά σας αρέσουν. Για spicy αποτέλεσμα, στο σερβίρισμα προσθέστε μίγμα μπαχαρικών.

Γίνε pasta expert… ακολουθώντας tips by ΜΑΚΒΕΛ!

  • Αν σας αρέσουν οι πλούσιες σάλτσες και το λευκό κρέας, επιλέξτε Λαζανάκια! Είναι ουσιαστικά η πλατιά εκδοχή του σπαγγέτι και η επιφάνειά τους… δένει άψογα με “έντονες” σάλτσες και μαριναρισμένο κοτόπουλο.
  • Μόνο οι Πένες Ριγέ μπορούν να δέσουν τόσο σφιχτά με την κρέμα γάλακτος ή με ένα μίγμα από τυριά. Ανθεκτικό ζυμαρικό, που δένει ομοιόμορφα με πλούσιες σάλτσες προσφέροντας απολαυστικές, γεμάτες μπουκιές. Ζεστές μακαρονάδες αλλά και δροσερές σαλάτες με Πένες Ριγέ, θα σας λύσουν τα χέρια σε κάθε περίπτωση.
  • Το Κριθαράκι είναι η αγαπημένη μανέστρα των παιδικών μας χρόνων. Δοκιμάστε μία εναλλακτική του προσέγγιση με κατσικάκι στο φούρνο, αλλά και με σουπιά και το μελάνι της, αν σας αρέσουν τα θαλασσινά.
  • Σπαγγετίνη No10: Τα πιο λεπτά μακρά ζυμαρικά είναι τα αγαπημένα των παιδιών. Δοκιμάστε τα με σάλτσα ντομάτας που κρύβει μέσα της μελιτζάνα, κάπαρη και ρίγανη ή για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση θα “δέσουν” απόλυτα με τον κιμά σε μία πιο φινετσάτη εκδοχή της Bolognese.

Εxtra tip

Αν η σάλτσα σας έγινε περισσότερη νερουλή από ότι υπολογίζατε μπορείτε να την πήξετε προσθέτοντας ένα μικρό κομμάτι πατάτας!

Σπαγγέτι, ο βασιλιάς των ζυμαρικών

Σπαγγέτι είναι ο πληθυντικός της ιταλικής λέξης spaghetto. Είναι υποκοριστικό του spago, που σημαίνει «λεπτή χορδή» ή «σπάγγος». Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή ζυμαρικά του πλανήτη! Το… ταξίδι τους ξεκίνησε από την Κίνα και στη συνέχεια έφτασαν στη Βενετία μέσω του Marco Polo. Τώρα τα Χριστούγεννα απολαύστε τα με τις κλασσικές κόκκινες σάλτσες μαζί με κόκκορα κοκκινιστό, αλλά και με σάλτσα αβοκάντο και σολομό.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε! Σε κάθε τραπέζι τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ έχουν μια ξεχωριστή θέση!

Merry Christmas Everyone!