ΜΑΚΒΕΛ: Κλασσικά & αγαπημένα!

Όταν μιλάμε για ζυμαρικά με… ιστορία το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στη ΜΑΚΒΕΛ και στην κλασσική κόκκινη σειρά που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές… και συνεχίζει να ξετρελαίνει και τις επόμενες!

Η κλασσική κόκκινη σειρά από 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου ξεχωρίζει για τη διαχρονική ποιότητα και τη μοναδική γεύση που οφείλεται στη ζύμωση σιμιγδαλιού με τα αγνά νερά από το όρος Μπέλλες και περιλαμβάνει… τα πάντα: από σπαγγέτι και πένες μέχρι τορτελίνι με 4 τυριά! Δείτε όλη τη σειρά εδώ!

 

Απογειώστε τη γεύση!

Η ΜΑΚΒΕΛ προτείνει…

  • Προτιμήστε τα λαζανάκια με κόκκινες καλοδεμένες σάλτσες!
  • Τα Σπαγγετίνη No10 δοκιμάστε τα aglio e olio, χωρίς όμως να ξεχάσετε να σοτάρετε το σκόρδο.
  • Αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε σάλτσα, δοκιμάστε το τριβελάκι μόνο με τριμμένο λευκό τυρί, κατά προτίμηση μαλακή φέτα.
  • Τα φιογκάκια αγαπάνε τα έντονα αρώματα των βοτάνων και των φρέσκων λαχανικών. Λατρεύουν τις σάλτσες μανιταριών ή πράσινης ελιάς που έχουν σβήσει με λευκά κρασιά ή μεσογειακά αποστάγματα.

Τips by MAKΒΕΛ

Eπειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, ακολούθησε τα tips της ΜΑΚΒΕΛ και γίνε ο pasta expert της παρέας!

Σούρωμα Ναι. Ξέπλυμα Όχι!

Μην ξεπλένεις ποτέ με νερό τα ζυμαρικά μετά το βράσιμό τους. Απλώς στράγγισέ τα. Η στρώση αμύλου που διαθέτουν τα βρασμένα ζυμαρικά θα βοηθήσει τη σάλτσα να κολλήσει επάνω τους και θα απογειώσει γευστικά το πιάτο!

Για να μπορέσουμε να έχουμε οικονομία έως 80% στην ηλεκτρική ενέργεια ακολουθούμε την παρακάτω πρόταση μαγειρέματος για τα ζυμαρικά: Στα πρώρα 2 λεπτά μαγειρεύουμε με αναμμένη εστία και κατσαρόλα ανοικτή χωρίς καπάκι και ανακατεύουμε συνεχώς τα ζυμαρικά. Κατόπιν, ανάλογα με το είδος των ζυμαρικών, στον υπόλοιπο χρόνο βρασμού μαγειρεύουμε με σβηστή εστία και κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι.

Το σερβίρισμα των ζυμαρικών

Επειδή τα ζυμαρικά έχουν την τάση να κρυώνουν γρήγορα μπορείς να προθερμάνεις τα πιάτα σερβιρίσματος στους 60 – 70 βαθμούς μέσα στο φούρνο. Έτσι, θα διατηρήσεις την ιδανική θερμοκρασία των σερβιρισμένων ζυμαρικών όση ώρα τα απολαμβάνεις!

Πώς να διατηρήσεις τα βρασμένα ζυμαρικά

Εάν έχεις ήδη βράσει τα ζυμαρικά και τελικά δεν καταναλώθηκαν, μπορείς να τα διατηρήσεις ως εξής:

1) Τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και βάλε τα σε κρύο νερό κάτω από τη βρύση.

2) Σούρωσέ τα, στέγνωσέ τα καλά, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και τοποθέτησέ τα σε ένα αεροστεγές πλαστικό σκεύος, στη συντήρηση του ψυγείου.

3) Όταν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις τα ζυμαρικά, ζέστανέ τα σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό.

 

Μια ιστορία γεμάτη μοναδικές γεύσεις…

Το 1939 ο Παντελής Κωνσταντινίδης,  μαζί με τον αδερφό του Νίκο, αρχίζει να παράγει και να εμπορεύεται ζυμαρικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και μερικά χρόνια αργότερα, το 1945, τα αδέρφια Κωνσταντινίδη αποκτούν τη βιοτεχνία ζυμαρικών «Ερμής» που το 1948 της δίνουν το όνομα «ΜΑΚΒΕΛ»!

Το 1996 αποτελεί χρονιά ορόσημο, καθώς η ΜΑΚΒΕΛ μαζί με τον όμιλο EURICOM ιδρύει την EURIMAC Α.Ε. και προχωράει σε κατασκευή νέας βιομηχανικής μονάδας στο Κιλκίς. Ακολούθησαν σημαντικές βραβεύσεις όπως το Χρυσό Βραβείο για την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρίας, το 2015.

Από το 1939 έως σήμερα μπορεί να άλλαξαν πολλά αλλά η αγάπη των Ελλήνων για τα προϊόντα της ΜΑΚΒΕΛ παραμένει σταθερή, όπως η εξαιρετική ποιότητα και οι υπέροχες γεύσεις που μας χαρίζει για περισσότερες από επτά δεκαετίες!