“Ω έλατο!” Ας φτιάξουμε μαζί τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!

Φτάσαμε στο τέλος… και θέλουμε να είναι γλυκό! Γι’ αυτό το Ω μας χαρίζει ένα υπέροχο επιδόρπιο που μπορούμε να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε όλοι μαζί!

Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το eshop.masoutis.gr

Θα χρειαστούμε:

3 ασπράδια αυγών από MrGrand Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα

1 φλ. MrGrand Ζάχαρη Καστανή

1 φλ. MrGrand Ζάχαρη Άχνη

1/2 κ.γ. MrGrand Βανίλια

4-5 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Πώς γίνεται:

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και μετά προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε μερικές σταγόνες πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας ομοιόμορφα. Η μαρέγκα πρέπει να σχηματίζει “δύσκαμπτες κορυφές”. Τώρα ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμα.

Βάζουμε στο κορνέ μας πλακέ μύτη, το γεμίζουμε με τη μαρέγκα και ξεκινάμε να σχεδιάζουμε τα έλατα! Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο και στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε λίγο ακόμα τα γλυκά μας έλατα στον φούρνο. Έτοιμα για σερβίρισμα!

Tips

-Το μυστικό της τέλειας μαρέγκας βρίσκεται στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθεί στους 100 βαθμούς στον αέρα.

-Μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη άχνη για να δημιουργήσετε χιονισμένα έλατα! Με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά μπορείτε να διακοσμήσετε τα έλατα (πριν τα βάλετε στον φούρνο), να τα στολίσετε π.χ. με βρώσιμα αστεράκια στην κορυφή, γκι ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Βάλτε φαντασία και δημιουργήστε!

Kαλές Γιορτές!