Καθαρίζουμε οικολογικά τις συσκευές της κουζίνας

Καθαρίστε τις συσκευές της κουζίνας σας γρήγορα, εύκολα και οικολογικά!

Φούρνος

Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου (που δεν πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία) και βρέχουμε ελαφρά ένα σφουγγάρι με το οποίο περνάμε τις επιφάνειες εσωτερικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του φούρνου – και στις κεραμικές εστίες.
Γεμίζουμε ένα πλαστικό μπουκάλι (σπρέι) με λευκό ξίδι και ψεκάζουμε (εκτός από τις τρύπες εξαερισμού πίσω από τις οποίες υπάρχουν καλώδια).
Αφήνουμε το μίγμα να δράσει για 10 -12 λεπτά.
Απομακρύνουμε τους λεκέδες με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί. Μετά σκουπίζουμε καλά τις επιφάνειες και αφήνουμε τον φούρνο να στεγνώσει με ανοιχτή πόρτα.

Εναλλακτικά…

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε στον φούρνο να βράσει. Όταν βράσει ρίχνουμε μέσα στο νερό ένα φακελάκι αμμωνία.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι μέσα στον φούρνο και την αφήνουμε για 8-10 ώρες.

Τέλος, σκουπίζουμε τον φούρνο με ένα πανί.

Ψυγείο

Τρεις κουταλιές αλάτι διαλυμένο σε ένα μπουκάλι ζεστό νερό μπορούν να απολυμάνουν το ψυγείο μας.
Ρίχνουμε αλατόνερο σε ένα σφουγγάρι και καθαρίζουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες του ψυγείου (που δεν πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία).

Πλυντήριο πιάτων

Ρίχνουμε μισό ποτήρι ξίδι στον πάτο του άδειου πλυντηρίου πιάτων και ξεκινάμε έναν κύκλο πλυσίματος στην πιο υψηλή θερμοκρασία.

Φούρνος μικροκυμάτων

Βάζουμε σε ένα μπολ μισό ποτήρι νερό και 5-6 φέτες λεμονιού και το τοποθετούμε στον φούρνο. Ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Το αφήνουμε μέσα για ακόμα 2-3 λεπτά.

Τips

– Καθαρίστε τα βρεγμένα σφουγγαράκια τοποθετώντας τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στην πιο υψηλή θερμοκρασία.

– Βρέξτε όλο τον νεροχύτη με χλιαρό νερό, ρίξτε μαγειρική σόδα και τρίψτε με ένα σφουγγάρι όλη την επιφάνεια του νεροχύτη. Μετά ρίξτε νερό και σκουπίστε με ένα πανί.