Tα 7 πιο δημοφιλή φυτά για το 2023 και πώς να τα φροντίζετε!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που σας παρουσιάζουμε θα γίνουν ανάρπαστα φέτος!

1. Αλοκάσια Black Velvet

Τα πλατιά, βελούδινα φύλλα της Black Velvet αλοκάσιας είναι το σήμα κατατεθέν της. Τα όμορφα μαύρα φύλλα της δείχνουν ότι δεν χρειάζεται πολύ φως. Τοποθετήστε την σε μέρος με έμμεσο φως. Αν δεν είναι στεγνό το χώμα της δεν πρέπει να ποτίζεται. Επιπλέον, αν ο αέρας στον χώρο είναι ξηρός, θα πρέπει να της εξασφαλίσετε επαρκή υγρασία.

2. Στερλίτζια

Λέγεται και πουλί του παραδείσου και είναι ένα πολύ εντυπωσιακό φυτό. Μπορεί να φτάσει έως και 2 μέτρα ύψος και σίγουρα πρωταγωνιστεί στον χώρο. Ιδανικά θέλει ένα ηλιόλουστο μέρος και όχι συχνό πότισμα, περίπου 1 φορά κάθε 10 μέρες, προσέχοντας το χώμα της να είναι στεγνό. Καλό είναι να σκουπίζετε τα φύλλα της με βρεγμένο πανάκι κάθε τόσο για να απομακρύνεται η σκόνη.

3. Χαμαιδωρέα

Η χαμαιδωρέα ανήκει στα μικρά φοινικοειδή, που αναπτύσσονται σε ζεστά και σκιερά μέρη και δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Χρειάζεται έμμεσο φως και θέλει πότισμα όταν το χώμα της δεν είναι εντελώς στεγνό!

4. Στρομάνθια Triostar

Εντυπωσιακό ροζ τροπικό φυτό που είναι ανθεκτικό σε μέρη με λίγο φως. Ιδανικά θέλει έμμεσο φυσικό φως και να ποτίζεται μέχρι το νερό να ξεκινήσει να βγαίνει μέσα από τις τρύπες αποστράγγισης στο πιατάκι. Δεν θέλει συχνό πότισμα.

5. Φιλόδεντρο Imperial Red

Το φιλόδεντρο Imperial Red διακοσμεί υπέροχα τον χώρο! Θέλει πότισμα όταν το χώμα στεγνώσει τελείως. Προτιμάει το έμμεσο ηλιακό φως.

6. Παχίρα Aquatica

Η παχίρα θεωρείται πως φέρνει καλή τύχη και πλούτο. Ακόμα, ότι φέρνει την ισορροπία σε όποιον χώρο τοποθετηθεί. Το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα 5 βασικά στοιχεία του Φενγκ Σούι: το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο. Οι απαιτήσεις της σε πότισμα είναι ελάχιστες, και μπορεί να επιβιώσει και σε πολύ φωτεινά αλλά και σε σκιερά μέρη.

7. Αναρριχώμενα παχύφυτα

Τα αναρριχώμενα παχύφυτα είναι must! Eίναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και φέρνουν έναν υπέροχο τρόπο τη φύση στο σπίτι μας! Tα παχύφυτα έχουν μικρές ανάγκες σε πότισμα. Γενικά αγαπούν το φως αλλά ορισμένα ευδοκιμούν σε σκιερά σημεία.