Φτιάχνουμε γλυκά και αλμυρά pancakes!

Γιορτάζουμε την Pancake Day με αλμυρά και γλυκά pancakes!

 

Bacon pancakes

Θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:
1 φλ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 φλ. γάλα
1 αβγό
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1,5 κ.σ. ζάχαρη καστανή
αλάτι

Για τη γέμιση:
2 αβγά
3 φέτες μπέικον
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
κρέμα βαλσάμικο
τριμμένη παρμεζάνα
μαγιονέζα
κέτσαπ

Πώς γίνεται:
– Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
– Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και το αβγό και τα ανακατεύουμε.
– Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
– Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά με τα υγρά και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
– Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μετά ρίχνουμε στο τηγάνι τα pancakes μας ένα ένα. Ψήνουμε έτσι όλα τα pancakes.

Τip
Mπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένες πιπεριές ή κάποιο λαχανικό της αρεσκείας σας.

Ετοιμάζουμε το πιάτο…
Στη βάση του πιάτου βάζουμε λίγη μαγιονέζα και λίγη κέτσαπ και μετά τοποθετούμε ένα pancake. Από πάνω βάζουμε μπέικον και προσθέτουμε λίγη μαζιονέζα/ κέτσαπ και λίγη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε με ένα pancake.

Tip

Oλοκληρώνουμε το γευστικό μας πιάτο με ένα τηγανητό αβγό και λίγο λιωμένο τυρί.

Something sweet…

Αφού φτιάξουμε τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο που κάναμε για τα αλμυρά pancakes, θα προσθέσουμε την απαραίτητη… γλυκύτητα!

Οι γλυκές προτάσεις μας!

– Βάλτε ανάμεσά στις στρώσεις ένα κομματάκι βούτυρο, περιχύνοντας με μέλι ή σιρόπι σφένδαμου.

– Ανάμεσα στις στρώσεις μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα ή να συνδυάσετε διαφορετικές γεύσεις μαρμελάδας με κομματάκια φρούτων.

– Mύρτιλα, φράουλες, καρύδια, αμύγδαλα και μέλι κάνουν έναν άψογο συνδυασμό.

– Γκανάς και κομματάκια μπανάνας ή φράουλας ανάμεσα στις στρώσεις θα απογειώσουν τη γεύση.