Φυσικοί ιονιστές για το σπίτι και το γραφείο σας!

Τα αρνητικά ιόντα -σε υψηλές ποσότητες- καθαρίζουν το περιβάλλον από σκόνη, ιούς, οσμές, γύρη, μούχλα και αερομεταφερόμενα σωματίδια. Τόσο τα σπίτια όσο και οι χώροι εργασίας είναι αποκλεισμένα από τα αρνητικά ιόντα. Όσοι ζουν σε πόλεις, ακόμη και εάν αερίζουν συχνά τα σπίτια τους, δεν απολαμβάνουν τα οφέλη των αρνητικών ιόντων όπως συμβαίνει με όσους ζουν στην εξοχή.

Τοποθετώντας τα κατάλληλα φυτά στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού και του γραφείου μας θα φιλτράρουν τον αέρα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι πιο καθαρή.

Ας δούμε κάποια από αυτά τα φυτά!

Φοίνικας αρέκα

Εξαλείφει χημικές τοξίνες, αφαιρεί τη σκόνη και φιλτράρει την αμμωνία. Καθώς μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο μετατρέπεται σε έναν μικρό “ιονιστή”. Όσο αναπτύσσεται το φυτό, αυξάνονται οι καθαριστικές του ιδιότητες.

Αλόη

Καταπολεμά το βενζόλιο και τη φορμαλδεΰδη. Απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες οξυγόνου, ενώ απορροφά διοξείδιο του άνθρακα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σανσιβέρια
Φιλτράρει τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο και το βενζόλιο. Παράγει κατά τη διάρκεια της ημέρας οξυγόνο και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δράκαινα

Απορροφά μεγάλη ποσότητα τοξικών ουσιών, κυρίως βενζόλιο. Συμβάλλει στην εξάλειψη της φορμαλδεΰδης.

Φίκος μπέντζαμιν και φίκος ελαστικοφόρος 

Ο φίκος μπέντζαμιν απομακρύνει από την ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες όπως το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Ο φίκος ελαστικοφόρος βοηθά στην εξάλειψη της φορμαλδεΰδης.

Σπαθίφυλλο
Χαρακτηρίζεται από τον γρήγορο ρυθμό απορρόφησης τοξινών και μούχλας. Παράγει οξυγόνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φτέρη της Βοστώνης
Συμβάλλει στην απομάκρυνση ρύπων, τοξικών ουσιών – κυρίως του ξυλόλιου και της φορμαλδεΰδης.

Ανθούριο
Απομακρύνει τους ρύπους και καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το καυσαέριο.

Ήξερες ότι…

Τα αρνητικά ιόντα είναι γνωστά ως “φυσικά αντικαταθλιπτικά”. Αυξάνουν την αίσθηση ευεξίας και εξουδετερώνουν τις αρνητικές συνέπειες που έχουν στην ψυχική υγεία τα θετικά ιόντα. Επίσης, έχουν χαλαρωτική δράση επειδή εξομαλύνουν τον ρυθμό της αναπνοής, ενώ συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας. Επιπρόσθετα,τα αρνητικά ιόντα ομαλοποιούν τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, αυξάνουν την πνευματική συγκέντρωση και την απόδοση.